NAGYVILÁG
Belföld
#kifizetések
#booking.com
#booking
#szálláshelyek
Több tízezer magyar szálláshely is érintett lehet a Booking-botrányban
Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány magyar szálláshely érintett abban az ügyben, ami mára világméretűvé nőtte ki magát. A becslések szerint akár több tízezren is lehetnek. A napokban számtalan hazai szállásadó jelezte, hogy a Booking szállásközvetítő cég június óta nem utalja tovább a beszedett pénzeket.

A Booking.com, az egyik legnagyobb nemzetközi utazásszervező ugyanis már több, mint egy hónapja nem fizet a partnereinek. A nemzetközi szolgáltató több milliárd forintot tart vissza, egyre nehezebb helyzetbe sodorva az érintett magyar kisvállalkozásokat. A késéseket a számlázási rendszer karbantartásával indokolja a Booking. Sokan aggódnak, hogy nem fogják kifizetni őket.

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szerint lehet látni, hogy tőzsdei cégről van szó, és az eredményei jók, hasznot, profitot realizálnak, tehát nem valószínű az, hogy mondjuk csődközeli állapotban lenne a Booking.com, és azért nem fizetne, hanem vélhetően más egyéb okai vannak ennek - mondta az ATV adásában.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pénteken kérdőívben kereste meg a szálláshelyeket azért, hogy összegyűjtse, hány hazai szállásadó lehet érintett. A károsultak a Facebookon csoportot alapítottak, a közösségnek már több, mint 430 tagja van.