AKTUÁLIS
#járási hivatalok
#beruházás
#Nyírbátor
Több mint félmilliárdból új járási hivatal Nyírbátorban
Ez év szeptemberére készül el a Nyírbátori Járási Hivatal épülete, amit a volt rendőrségi épületből alakítanak ki. A közel 2000 négyzetméteren folyó munkálatokat ma kezdték el. A beruházás összköltsége több mint félmilliárd forint, amelynek jelentős része, mintegy 405 millió forint hazai forrás.

A program keretében folyamatosan zajlik a kormányhivatalok, járási hivatalok korszerűsítése országszerte, így megyénkben is. A nyírbátori beruházás sorban a 29. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal épületállománya, amiben 140 millió forintos európai uniós forrásból megújul a teljes energetikai rendszer. Az egykori rendőrségi épület átalakítására, teljes rekonstrukciójára, tetőcserére a hazai költségvetés 405 millió forintot biztosít – mondta Román István a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja a mai munkaterület bejáráson, ahol jelen volt a Nyírbátori Járási Hivatal vezetője, dr. Éliás Tünde, valamint dr. Simon Miklós (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője.

Jelenleg a Nyírbátori Járási Hivatal mintegy 80-85 munkatársa Nyírbátor belvárosában található városháza épületében dolgozik, ahol a munkafeltételek és körülmények nem igazán a 21. századot tükrözik, hiszen alapvető hiányosságok, mint például az irattárazás helyben nem megoldott.

Az újonnan kialakított hivatal közel 2 000 hasznos négyzetméterén a tervek szerint szeptembertől már a 21. század igényeinek megfelelő körülmények között dolgozhatnak a kormányhivatal munkatársai, s így az állampolgárok is méltó körülmények közt tudják intézni ügyeiket – emelte ki Simon Miklós.

A több mint 550 millió forintból átalakításra, felújításra kerülő állami tulajdonban lévő épület mindenben a kor követelményeinek megfelelően kerül kialakításra. A kormány mintegy 25 milliárd forintot különített el a renoválási munkákra országosan azzal a céllal, hogy az energiahatékonysági feltételeknek megfeleljenek a hivatalok, hogy a fűtés és energetikai hálózat korszerűsítésével, nyílászárók cseréjével a hivatalok üzemeltetése sokkal olcsóbb legyen.

A Járási hivatal Nyírbátor és kistérségének mintegy 44 ezer lakosát szolgálja ki szeptembertől új helyen, a vasútállomástól és a busz-pályaudvartól 100 méterre lévő épületben.

Megyénkben szintén hazai forrásból még Mátészalkán és Fehérgyarmaton épül Járási hivatal, amely beruházások tavaly kezdődtek el.