KULTÚRA
Fesztivál
#LeszFeszt
#péntek
Tényleg hatalmas buli lett - a LeszFeszt pénteken
Javában tart a negyedik Lesz Feszt és bizony igen csak kicsinek bizonyult az Eklektika buliszínpad.

Este 7 órára, amikor is a Besh o droM kezdett, csaknem teljesen megtelt a fesztivál legkisebb sátra, majd Korda György és Balázs Klári koncertjére gyakorlatilag a sátornak helyet adó területet is teljesen ellepte a tomboló tömeg. Korda 1939-ben született. Több mint öt évtizedes pályafutással a háta mögött a magyar tánczene egyik legismertebb előadóművésze. Gyuri bácsi és Klárika megmutatták, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

A 79 éves művész és párja magával ragadta a közönségét, hihetetlen hangulatot teremtve a fesztiválon.

Ha úgy gondolják, hogy ezt nem lehet fokozni, hajnal egykor biztos hogy nem találtak szomorú szamurájt. Az Ámokfutók egyik legismertebb dala a Szomorú szamuráj. Ezt több tucat siker követte, mint például a Robinson, a Hold dala, a Meghalok 1 csókodért, Bújj mellém, Csak a csillagok, Ne sírj, Neked adom, Érted fáj, Szerelem hajnalán, Maradj velem és még sorolhatnánk egészen a Nem számít slágerig.

Ismét kegyes volt az időjárás a fesztiválozókhoz, így eső is - ami valljuk be őszintén, üdítően hatott a 32 fokos meleg után - Ákos koncertjét megelőzően esett, amikorra szinte teljesen megtelt a nagyszínpad előtti tér. Rá egy félórával Lovasi és a Kiscsillag koncertjére is több ezren voltak kíváncsiak, miközben a Dance Arénában a kisvárdai fenegyerek Vasco izzította a lemezjátszók korongjait, nem kis meglepetésre fiával közösen.

Ebben az évben az igényeknek megfelelően dupla nagy a Dance Aréna, de bizony így is kicsinek bizonyult, mikor Bárány átvette a keverést a DJ-pultnál. Bárány az 1980-as években már a lemezpultok mögött állt, első komoly munkáját a Panoráma Discóban kapta Balatonalmádiban. Itt Kisvárdán utánozhatatlan Bárány-stílusban, hihetetlen energiával gyakorlatilag lehengerelte a közönséget.

Bárányt a szintén nagyágyú DJ Sterbinszky váltotta a lemezjátszóknál, aki 1988 óta keveri a zenéket hamisíthatatlan stílusban.

Szóval, mint ígérték a szervezők, valóban hatalmas buli lett.

- FrissMédia -