Anarcson működik egy Vidám Klub, melynek minden tagja nyugdíjas éveit tapossa már. Korukat meghazudtolva elképesztően aktívak, és szuper ügyes kezük van, így nem meglepő, hogy szívesen sürögnek-forognak a konyhában is. Hagyományőrző kézimunka szakkörként tevékenykednek, de a gasztrónómiát tekintik elsődleges szenvedélyüknek. A Vidám Klub tagjai minden hétfőn összejönnek, hogy nagyanyáik konyhájából elővegyenek egy ősrégi receptet, amit saját ízlésük szerint megsütnek, megfőznek. Nekik köszönhetően megismerhetjük a régi falusi ételeket, 21. századi, modern köntösben.
A legutóbbi alkalommal a káposztás cvekedlit alkották meg, amihez előtte a tésztát meggyúrták. Tudósítónk meg is kóstolta, és jelentjük: fenségesen finom volt! A cvekedli visszarepített egy falusi udvar, falusi ház konyhájába, a sparhelt mellé, és feltekintve az égbe, nagyanyánk mosolygott, odafentről is... vagy talán egy gasztroangyal volt? Találja ki mindenki a hite és képzelete szerint!