KULTÚRA
Fesztivál
#Nyírtass
Szóljon ez a nap Nyírtasson az örömről
Az 1200 óta jelentős településként jegyzett Nyírtasson 2010-óta rendeznek falunapot, melynek a célja, hogy a lakosok jól érezzék magukat. " Szóljon ez a nap a vigasságról" - mondta Jenei Erzsébet, a község polgármester asszonya.

Vigasságban nem lesz hiány. Ennek jegyében a rendezvény még nevet is változtatott és ettől az évtől falunap helyett a Nyári Vigasságok nevet kapta.

A háromnegyed ötös megnyitót követően a Szextett zenekar vette birtokba a színpadot, akiket Dankó Szilvi vált. Minden bizonnyal a Tesók együttest már feltüzelt közönség fogadja, hogy a tüzes hangulatot fokozva a Delta együttes csapjon a húrok közé este kilenckor. És a szervezők szerint ezt még lehet fokozni, hisz 23 óra környékék ismét egy testvárpár, a Gáti testvérek lépnek fel.

A névváltás mellett a tartalom nem változott, így a lakosokat az önkormányzat vendégül is látja egy finom babgulyásra, miközben a tombolára is érdemes majd figyelni. A lurkóknak körhintát, ugrálóvárat is felállítottak a település sportpályáján.

Nyírtass nevezetességei közé tartozik a római-katolikus, a görögkatolikus és a református templom; az általános iskola épületével egybekötött kastély, a polgármesteri hivatal és az ezredfordulón átadott park, Tas vezér turullal ékesített lovas szobrával.



- FrissMédia -