NAGYVILÁG
Belföld
#időjárás
#zivatar
#előrejelzés
Szerdára már zivatar is várható a régióban!
Ismét szükség lehet az esernyőkre többfelé az országban. Ma kevesebb csapadék az északnyugati részeken valószínű - olvasható az Időkép előrejelzésében. A hét további részében zivataros időre lehet számítani.

Az időkép arra figyelmeztet, hogy több régióban élénk lehet a szél, de melegszik az idő. Délután 16 és 22 fok között alakulhat a hőmérséklet. Egyre melegebb lesz a héten, kedden 15-24 fok között, de ezzel együtt megnő az esély arra, hogy zivatarok csapnak le ránk.

Ezt erősíti az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése. Az OMSZ elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatar, valamint eső miatt.

Míg mára csak nyugaton: Győr-Moson-Sopron, Zala vármegyékre, és dél-keleten Békés, illetve Csongrád-Csanád vármegyékre terjed ki a riasztás, addig kedden már csak Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék maradnak ki a zivataros időből.

Szerdán viszont már eléri a zivatar térséget, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét is.

Figyeljenek az utakon közlekedők és a frontokra érzékenyek, ugyanis kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet a frontérzékenyeknél.

Mivel többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol akár zivatarra, a közlekedők többfelé találkozhatnak vizes, csúszós utakkal. Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok. Többfelé élénk lehet a szél, amely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Hajnalra a nyugati tájakon pára, köd képződhet, amely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

Forrás: Időkép, OMSZ