KULTÚRA
Fesztivál
#L.E.S.Z. Feszt
#Sterbinszky Károly
#dj Sterbinszky
#Vasco
#Fazekas László
#Szállj
#himnusz
#L.E.S.Z. Feszt himnusz
#Bihal Roland
Szállj! - Nézd és hallgasd velünk a L.E.SZ. Feszt Himnuszát!
Az álmok igenis valóra válhatnak – ez az üzenete a két DJ., Sterbinszky és Vasco közös dalából készített videóklipnek, amely ma este hét órakor vált nyilvánossá.

A Szállj című felvétel az idei kisvárdai zenei fesztivál, a L.E.S.Z. Feszt himnusza, amelyet élőben is lejátszanak majd a srácok a nagyszínpadon az énekes, Bihal Roland közreműködésével.

A zenével sikerült hűen tükrözni azt a stíluskavalkádot, azt a sokszínűséget, amit már harmadik éve nyújt a kisvárdai fesztivál az ország minden részéről, sőt még a határainkon túlról is érkező közönségnek.

„Imádom ezt a dalt! Mikor kérdezik tőlem miről is szól maga a zene, kettő dolgot szoktam kihangsúlyozni. Az egyik, hogy minden felnőttben lakozik egy gyermeki én, amely soha nem hal ki belőle és minden gyermekben ott van egy álom, amit felnőtté válva szeretne valóra váltani. Ez mindig csak azon múlik mennyire vagyunk kitartóak. Másrészről pedig, minden település szeretne valami maradandót, valami nagyot alkotni. Olyat, amiről mindenki beszél, amire mindenki emlékezni fog, amit mindenki vár. Úgy gondolom, hogy ezzel a rendezvénnyel Kisvárdának ezt már sikerült elérnie! Kisvárda is álmodott egyet három évvel ezelőtt és valóra vált.” - így nyilatkozott a Friss Médiának a saját dalokkal is rendelkező kisvárdai Fazekas László, aki Vasco néven évek óta Dj-ként ismert és elismert nem csak a térségünkben, illetve a Friss FM Rádió állandó lemezlovasa szombatonként.

Együttműködő partnere ez alkalommal Dj Sterbinszky, akit nem nagyon kell bemutatni. Közel harminc éve a magyar elektronikus tánczene történetének megkérdőjelezhetetlenül legnagyobb lemezlovasa, aki nem csak a fiatalok ezrei számára jelenti a DJ szó hazai megfelelőjét. Nemzetközi szinten is abszolút kiváló teljesítménye, eredményei, utánozhatatlan lemezlovas technikája miatt Sterbinszky nevét évről évre, állandó jelleggel a legjobbak között említik a szakmában.

A videoklipben a fényeslitkei általános iskolából, a település utcáiról jutunk el a kisvárdai várkertbe. Az első állomás tükrözi a gyerekkor iskolában töltött mindennapjait, amikor sokszor nem az órára figyelve, hanem inkább ábrándozva ülünk a padban. A várkert pedig - mint a fesztivál helyszíne - már a jelennel, a gyerekkori álom kiteljesedésével azonos.

„A videoklipben leforgatott történettel azt az üzenetet szeretnénk átadni, hogy amit gyermekként vagy fiatalon csak álomnak gondolunk, az bizony valóra válhat, csak erős akarat és kitartás kell hozzá.” - folytatta élményei mesélését Vasco, akinek klipbeli gyermekkori megalakítója kis más lenne, mint a saját fia, Zsombor.

A L.E.S.Z. Feszt himnusza a Szállj:


- Friss Média -