AKTUÁLIS
#Budapest-Bamako
Szabolcsból hat csapat indul a 10. Budapest-Bamakón
​A 10. Budapest-Bamakón megyénket hat csapat képviseli, ami rekordnak mondható.

A legendás Dakar Rally egyetlen szellemi örököst hagyott maga után, méghozzá a Budapest-Bamakót, ami a sivatagi rally-k lángját viszi tovább Afrikában. A rajt nem Párizs, hanem Budapest. A cél pedig mindig egy új nyugat-afrikai főváros. A költségek elviselhetőbbek, a szabályok kötetlenebbek, de a kaland és a kihívás változatlan.



A Budapest-Bamako egy veszélyes, minimál asszisztenciás kaland és tájékozódási verseny. A B2 nem vasárnapi autózás a Pilisben vagy piknik a Városligetben. Itt nincsenek mentőhelikopterek, begyűjtő teherautók, idegenvezetők, animátorok vagy tolmácsok. Mindenki a talpraesettségére, a szerencséjére és a felkészültségre számíthat. A Bamakón egy dolog biztos: minden bizonytalan.

Ma sajtóreggelivel egybekötött bemutatót tartott az a öt csapat, akik megyénket képviselik a világ legnagyobb kalandján.

A helyi team egyik képviselője, Mikucza Tamás elmondta, hogy ezúttal is Európa egyik legszebb városa, Budapest ad otthont a rajt ceremóniájának, majd egy extra hosszú, 3 és fél napos szuper maratoni etappal kezdődik az őrület.

MAROKKÓ

Látványos hegyi utak, az Atlaszt átszelő sziklás ösvények és Marokkó két legkomolyabb dűne rendszere vár majd minket. A futam évek óta először visszatér Merzougába. A marokkói napok összetettek és nehezek lesznek, sok kihívással. Az Atlasz-hegységben hóra, délebbre pedig kemény hőségre lehet majd számítani.

MAURITÁNIA

A rally ellátogat Mauritánia leglátványosabb tájaira, ahol klasszikus szaharai autózás vár az indulókra. Aranyszínű homokdűnéken, puha homokos piszteken, és kiszáradt sóstavak medreiben is fogunk autózni. A Banc D’Arguin Nemzeti Park ismét az útvonal része lesz mind verseny, mind kaland kategóriában. Mind a futam, mind az ország történetében egy számunkra felépített katonai pontonhídon kelünk majd át a Szenegál folyón Podor városánál.

SZENEGÁL

Szavannák, fekete nők, krokodilok, vízilovak. Szenegál leglátványosabb kis falvain, szűk, szamárkocsis ösvényeken át dönget a mezőny le a dindifeloi vízesésig, ami hűsítő fürdőt ígér a meleg napok után. Négy év után a visszatérünk az ENSZ Világörökség részeként jegyzett Bassari vidékre és káprázatos dindefelói vízesésnél töltjük az éjszakát.

GUINEA & SIERRA LEONE

A száraz szavannákat buja erdők és sűrü dzsungelek váltják fel. A guineai magasföldek legfestőibb részén halad el a mezőny át Sierra Leonéba és az Atlanti-óceán partjaihoz. Bureh Beach-en rendezzük az idei Bamako Beach Party-t helyi halászokkal, séfekkel és zenészekkel. Freetownban ér véget a futam.

Megyénket képviselő csapatok:

Vabják-Fodor páros - Toyota FJ Cruiser

Moravszkij-Fazekas - Mitsubishi Pajero

Forgács-Sipos-Horváth - Mitsubishi Pajero

Hársfalvi-Halász - Toyota Land Cruiser

Mikucza-Mészáros-Bakó - Toyota Land Cruiser

és végül a Márton-Dezső team - Ford Transittal vág neki a 9 ezer kilométeres kalandnak.