KÉK FÉNY
#baleset
#kisvárda
Szabálytalan autós okozott súlyos balesetet Kisvárdán
​Ma délelőtt egy autós nem állt meg a stop táblánál, hanem behajtott a védett útra, ahol oldalról ütközött a feltehetőleg szabályosan közlekedő személygépkocsival. A védett útvonalon közlekedő gépkocsiban két pici gyerek is utazott.

Az, hogy a sérülések végül nem lettek súlyosak, csak a szerencsének és a gondos szülőknek volt köszönhető. Mindkét gyerek épségét a szabályosan rögzített gyermekülések védték meg. A helyiek elmondták, hogy a kereszteződésben rendszeresek az ehhez hasonló balesetek, legutóbb a múlt hét közepén volt egy.

A kereszteződés jól belátható, táblázott és ma még a látási viszonyok is megfelelőek voltak. Ennek ellenére történt meg a baleset. Egy tanú azt mondta, hogy a szabálytalan autós gyakorlatilag fékezés nélkül ért be a kereszteződésbe a táblánál és - noha egyértelmű a jelzés - nem állt meg.

A mentők öt sérültet szállítottak el, köztük egyet, a szabályosan közlekedő gépkocsi vezetőjét súlyos sérülés gyanújával. A gépkocsiban utazó két kisgyermeket fejsérülés gyanújával szállították kórházba. A balesetet az elsőbbségi jog megsértése okozhatta.

A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik: “Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak! Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!