SPORT
#lovaglás
#lovassport
#zsoké
#győzelem
#100.
Súlyos sérülése után századszor is győzni tudott!
100. győzelmét aratta Gönczi Rebeka zsoké a Kincsem Parkban vasárnap. A nyíregyházi születésű fiatal zsoké ezzel minden idők legfiatalabb női versenyzője lett, aki elérte ezt a célt - jelentette az MTI.

A Racing Portal lovas szaklap beszámolója szerint Gönczi pár nappal a 25. születésnapja előtt lett "százados". A mérföldkőnek számító sikerét pedig a Regina névre hallgató kanca nyergében érte el az 1800 méteres Eleki Hendikepben.

A magyar lovasból 2018 őszén, mindössze 20 évesen vált profi zsoké. Akkor már negyvenedik alkalommal haladt át elsőként a célvonalon. Csaknem egy év múlva pedig már félszáz siker fűződött a nevéhez.

Sikeres versenyzését 2019-ben súlyos baleset szakította meg. Megsérült a koponyája, zúzódott a bordája és eltört három csigolyája.

Csaknem két év után, a rehabilitációt követően azonban visszatért, és ismét nyerte a viadalokat.

A Cantel Racing istálló versenyzője egy héttel ezelőtt, a Huszár Korinna emlékversenyen nyerte 99. futamát, majd vasárnap magabiztos sikert aratott a kilencfős mezőnyben.

Rebeka 1998-ban Nyíregyházán született és mivel egy örökmozgó kisgyermek volt, egy nyáron édesanyja lovastáborba íratta. Ez pecsételte meg örökre a sorsát. Szülővárosában annál a Gajdos Zsoltnál kezdett lovagolni, aki lovasként a III. Nemzeti Vágtát nyerte tízezrek előtt a budapesti Hősök terén - írja a Racing Portal.Rebeka is eljutott oda a Kishuszár kategóriában, de ott győznie nem sikerült.

Ennek ellenére egyenes útja vezetett a Kincsem Parkba, ahol először 2014. május 18-án az 1921. évi Osztrák Derby győztes lováról, Balbinusról elnevezett futamban indult Álomvilággal. Negyedikek lettek, de talán nem költői túlzás: itt Rebeka, vagy ahogy a lovin mindenki hívja, Rebi.

2014. augusztus 24-én Winnie-vel már elsőként haladtak át a célon és elindult egy fényes karrier, amely 2018. október 14-én ért újabb fejezetéhez. Aznapra datálódik 40. győzelme (Blokáddal), ami az első szenzációt jelentette vele kapcsolatosan.

Sosem lett még hölgylovas ilyen fiatalon zsoké hazánkban, ugyanis 40 győzelem után számít valaki profi zsokénak - jegyzi meg a Racing Portal.

2019. augusztus 4-én talán legkedvesebb társával, Marlonnal jegyezte pályafutása 50. sikerét, sőt másik csodálatos partnerével, Lilivel két klasszikust is sikerült nyerniük abban az esztendőben. .A klasszikusok a kizárólag hároméves lovak számára nyitott legmagasabb presztízsű futamok, minden szereplő bakancslistáján első helyen szerepelnek potenciális célpontként.

Egy puszi Lilinek

2019. szeptember 8-án azonban horrorisztikus balesetet szenvedett, amiből felépült ugyan, de az azt követő kilenc nap teljesen kiesett az emlékezetéből. Ahogy kinyitotta a szemét azonban már lóra vágyott.

2023. május 7-én, a tragikusan fiatalon elhunyt pályatárs, Huszár Korinnának emléket állító futamban sikerült „kinyernie” a 99-et. Ekkor már sejteni lehetett, hogy közel a történelmi cím, amit 2023. május 14-én el is ért. Az esőáztatta gyepen egy Regina nevű hároméves kanca segítette hozzá a jubileumi győzelemhez.