KÉK FÉNY
Súlyos baleset Nagyhalászban: a ló nem élte túl az ütközést
​Figyelmetlenség okozhatta azt a súlyos balesetet, amiben egy ló elpusztult. Az csak a hatalmas szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Reggeli szikrázó napsütésben egy igásló a gazdájával a nagyhalászi határba indult szántani. A férfi szabadságot vett ki, hogy a földjét megművelje szeretett lovával. A várost elhagyva a temetőnél érte utol egy személygépkocsi, ami hátulról belerohant a lófogatba.

A férfi lerepült a bakról, a balesetet okozó gépkocsi meg a buszmegállót letarolva az azt védő korlátot átszakítva a mezőn állt meg.Többszörös szerencse kellett ahhoz, hogy ne történjen tragédia a figyelmetlenségből; a buszmegállóban nem volt senki, a korlát csodával határos módon nem az utastérben kötött ki.

Bár a ló elpusztult, a gazdája információink szerint nem sérült meg, ennek ellenére a mentők a gépkocsi vezetőjét és a ló gazdáját is bevitték megfigyelésre a nyíregyházi kórházba.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint, összeütközött egy lovaskocsi és egy személyautó Nagyhalász külterületén, a temetőnél. A balesethez ibrányi önkormányzati és nagyhalászi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A tűzoltók áramtalanították a személyautót. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is.

Helyszín: Nagyhalász, 3834