NAGYVILÁG
Belföld
#Kálmán Olga
#Hír TV
#ATV
#Simicska Lajos
SIMICSKA BALRÓL ELŐZI A HIT GYÜLI TELEVÍZIÓJÁT
Káosz a HírTV-ben, döbbenet az ATV-ben.

A Magyar Idők információi szerint a HírTV dolgozói értetlenséggel fogadták, hogy Kálmán Olga az ATV-től a hírcsatornához igazol. Úgy tudjuk, hogy nem csak a több mint egy évtizede a tévénél dolgozó kollégák, de az újonnan munkába állók is megdöbbentek. Kálmán Olga érkezését elsősorban az egy éve a köztévétől a HírTV-be szerződött Szöllősi Györgyi műsorvezető érezheti meg, aki könnyen a második vonalba kerülhet. Jelentős bérfeszültséget okozhat a csatornánál, hogy a 888.hu értesülései szerint Kálmán Olga 4 milliós fizetést kaphat a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiumnál.

Belső informátoraink szerint már a múlt héten bizonytalan helyzet alakult ki a tévénél, miután kiderült, hogy a csatorna több munkatársa, köztük Nagy Zoltán hírigazgató is a jobboldali EchoTV vezérigazgatójával tárgyalt. Fonyó Károly elnök a múlt héten kénytelen volt értekezleten nyugtatni a dolgozókat, hogy meggátolja a tömeges felmondást.

Forrásaink szerint az ATV-vezetése már régóta aggódik amiatt, hogy Simicska tévéje balról előzi őket. A Hit Gyülekezete tulajdonában álló televízió nehéz helyzetbe került, mert riválisa épp a csatornánál tizenhárom évig dolgozó „sztárműsorvezetőjükkel” akarja elcsábítani baloldali nézőiket.

A HírTV-nél 2015. február 6-a – a nevezetes G-nap – óta változott meg a politikai irányvonal. Bár a csatorna vezetői még ma is tagadják a 180 fokos fordulatot, az Kálmán Olga, a balliberális oldal emblematikus műsorvezetőjének szerződtetésével teljesen nyilvánvaló vált. Ezután logikus lépés lenne, ha az ATV-től szintén távozó Bánó András híradó főszerkesztő is a HírTV-nél kötne ki.


Forrás: magyaridok.hu