NAGYVILÁG
Belföld
#Oroszország
#Angela Merkel
#Vlagyimir Putyin
#pragmatikus
Pragmatikus viszonyt akar a többség Oroszországgal
A magyarok döntő többsége szerint az országnak kiegyensúlyozott, kölcsönösen előnyös viszonyra kell törekednie Oroszországgal - közölte közvélemény-kutatásának eredményeit a Századvég Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A január 21. és 28. között, telefonon felvett kutatás szerint a megkérdezettek 75 százaléka szeretne pragmatikus viszonyt Oroszországgal, és csupán öt százalék ért egyet azzal az állásponttal, hogy “Magyarországnak nem kellene szóba állnia” Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A válaszadók 18 százaléka pedig úgy gondolta, kifejezetten baráti viszonyra kellene törekedni a magyar-orosz kapcsolatokban.

Budapest, 2015. február 17. Vlagyimir Putyin orosz elnök gépkocsikonvoja a Lánchídon, útban a Parlamenttől a Sándor-palotához 2015. február 17-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

MTI Fotó: Mohai Balázs

Vlagyimir Putyin orosz elnök gépkocsikonvoja a Lánchídon, útban a Parlamenttől a Sándor-palotához 2015. február 17-én.

Az ezer ember megkérdezésével készült kutatásban azt is vizsgálták, hogy a három legmeghatározóbb világpolitikai szereplő – Donald Trump amerikai elnök, Vlagyimir Putyin és Angela Merkel német kancellár – mennyire népszerű Magyarországon.

A magyar lakosság Putyinról van a legkedvezőbb véleménnyel: 35 százalék kedveli, a relatív többség (44 százalék) körében viszont népszerűtlen az orosz politikus.


A kutatásban résztvevők több mint negyede (27 százaléka) van jó véleménnyel Trumpról, 38 százalék elutasítja, 34 százaléknak pedig egyelőre nincs véleménye a nemrég megválasztott amerikai elnökről. Úgy értékelték, a három külföldi politikai vezető közül “messze Angela Merkel a legnépszerűtlenebb” Magyarországon: a válaszadók 26 százaléka kedveli, és közel kétharmada (64 százaléka) van kedvezőtlen véleménnyel róla.


Forrás: hirado.hu

-Friss Média-