SPORT
Labdarúgás
#focimeccs
#Kisvárda Master Good
#DVTK
#NBI
Ötödször is vendégségben. Augusztus 26-án Diósgyőrben játszik a Kisvárda!
Szombaton is pályára lép a futballcsapat ezen a héten az OTP Bank Ligában, vagyis öt nappal kevesebb idő telik el két meccs között, mint legutóbb az MTK elleni és a debreceni meccs között - hívják fel a figyelmet a Kisvárda Master Good futballcsapat Facebook oldalán.

- Az NBI ötödik fordulójában az újonc, de az élvonalban nagy múlttal rendelkező, a legjobbak mezőnyébe két év után visszatérő Dósgyőri VTK vendége lesz a Kisvárda Master Good, a meccs 17.45-kor kezdődik.

"Annyi a különbség, hogy a taktikai periodizáció szempontjából az egyik napon vegyesen kellett erőnléti és taktikai elemeket elsajátítanunk, ezt meg tudtuk valósítani – mutatott rá Gerliczki Máté, NB I-es csapat megbízott vezetőedzője.

"A hétfői meccset követően kedden reggel már edzettünk, ez azért is jó döntésnek bizonyult, mert nagyon gyorsan tisztáztunk mindent, azt is, hogy mi az az út, amit ezen a héten követnünk kell, miben kell fejlődni. Ezzel együtt nehéz volt megélni a legutóbbi mérkőzést. Főleg azért, mert az egyenlítést követően nemcsak a döntetlen elérésének lehetősége csillant fel, hanem a győzelemé is, aztán egyetlen rossz mozdulat következtében romba dőltek az álmok. Lezártuk a legutóbbi mérkőzést, csak azt tartottuk szem előtt, hogy Diósgyőrben sikeresek legyünk.”-értékelt Gerliczki.

- Ez vajon hogyan érhető el? A DVTK a jelek szerint felvette az élvonal tempóját, igaz, eddigi két hazai meccsének (Puskás Akadémia 0–1, Paks 1–1) egyikét sem tudta megnyerni.

Egy korábbi mérkőzés fotója.

„Nagyon erős riválisra számítunk, a Diósgyőr rengeteg, köztük jó néhány remek játékost is igazolt – jellemezte az ellenfelet Gerliczki Máté. A fiatalszabálynak megfelelő játékost az elmúlt hetekben nem is foglalkoztattak, ebben is különböznek tőlünk. Nehéz mérkőzésre számítunk, sok néző előtt és jó hangulatban, azt szeretném, ha a körülmények bennünket is feldobnának, és a magunk javára tudnánk fordítani. Persze nem bánnánk, ha nem most születne meg ellenfelünk első otthoni győzelme ebben a bajnokságban, ehhez a legutóbbihoz képest szervezettebbé kell tenni a csapatunkat, és minimalizálni azokat az időszakokat, amikor úgymond nem tudtunk hatékonyak lenni.”