KÖZÉRDEKŰ
Pályázatok
Ötmilliós támogatás civileknek - megyei tájékoztató túra indul
Október 1-től újra elindul az a nagy sikerű magyar pályázat, melynek segítségével a hazai egyesületek és alapítványok több millió forint vissza NEM térítendő támogatásra pályázhatnak. Annak érdekében, hogy a civil szervezetek részletes, pontos tájékoztatást kapjanak a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020. évi pályázatairól, a civil területet érintő aktualitásokról és statisztikai adatokról, országos tájékoztató körutat szerveznek.

Ezt Szalay-Bobrovniczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár jelentette be. Valamennyi megyében, illetve a fővárosban is – a helyi Civil Információs Centrum szervezésében – lesznek ilyen előadások. A pályázat kiírója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., címe: Civil szervezetek működési célú támogatása.

A rendezvényekhez kapcsolódóan a Civil Információs Centrumok nyújtanak további információkat, a többi között a regisztrációról is. A szervezők bíznak benne, hogy a rendezvényen elhangzottak segíthetnek abban, hogy a szervezetek eredményesen tudjanak pályázni a 2020. évi NEA forrásokra, és a támogatások hozzájárulnak ahhoz, hogy a civil szervezetek tovább folytathassák értékteremtő, közösségépítő tevékenységüket.

Ami megyénket illeti, a tájékoztatók helyszínei és időpontjai a következők:

2019. szeptember 17. (kedd) 17:00 óra Nyíregyháza, Városháza, Krúdy terem, 4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. I.emelet

2019. szeptember 24. (kedd) 16:00 óra Mátészalka, Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ, Kölcsey utca 2.

2019. szeptember 24. (kedd) 17:00 óra Fehérgyarmat, Leveles Iskola, Kossuth Lajos tér 40

2019. szeptember 25. (szerda) 10:00 Nyírbogát, Polgármesteri Hivatal, Házasságkötő terem, Hunyadi utca 7.

- FrissMédia -