18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#encsencsi gyilkosság
#támadó
#encsencsi gyilkos
Összetört az encsencsi gyilkossággal gyanúsított férfi édesanyja, a munkahelyéről is kirúgták
Az emberöléssel gyanúsított férfi családját megvetik a helyiek. A családtól megtudtuk, hogy a 25 éves, kábítószerfüggő férfi édesanyját elbocsátották. Megrázó riport Encsencsről.

Mint lapunk elsőként beszámolt róla, kegyetlen emberölés történt az év utolsó napján Encsencsen, ahol egy 69 éves nőt 55 késszúrással ölt meg támadója, majd, hogy a nyomokat eltüntesse, felgyújtotta szobát. A nő házából 2 kilogramm hús és 12 ezer forint tűnt el.

A nyomozók nagy erőkkel kezdték el keresni az elkövetőt és másnap munkájuk eredményeképp elfogtak egy 25 éves férfit a szülei házában. A pénzt, rajta az áldozat vérével és a két kilogramm húst is itt találták meg.

A férfi édesanyja semmit nem tudott a szörnyű bűncselekményekről. Azonban azzal tisztában volt, hogy fia az elmúlt évben gyökeresen megváltozott, kezelhetetlenné vált. Gyakorlatilag már ők is féltek tőle. Az anya elmondása szerint többször kért segítséget, de süket fülekre talált a segélykérés. Elmondása szerint a fia élete akkor csúszott ki a kezéből, amikor megismerkedett egy nővel. Az anya állítása szerint a nő könnyű pénzkereseti lehetőséget keresett, de amíg a fiával volt, látszólag rendezett életet éltek. A drog is ekkor jelent meg a fia életében. A "drogot" egy helyi férfitől szerezte be, aki állítólag szemet vetett az élettársára. Az idősebb férfi kezdhette el futtatni a nőt a helyiek szerint.

Az elmúlt év kora nyarán a gyanúsított egy adósságát elintézni ment le a korábbi riválisához, amikor is ismételten nézeteltérés támadt a két férfi között. A fiatal férfi anyja állítja, hogy a fia nem betörni ment a férfi lakására. A vita tettlegességig fajult és a fiatal végül tizenegyszer szúrta meg az idősebb férfit. A nyomozók akkor megtalálták a kertben az összekészített lopott cuccokat. A nyomozás végül súlyos testi sértés miatt indult el. A fiatal férfi négy hónapig volt letartóztatva. Az akkor még büntetlen előéletű fiatal szabadlábon védekezhetett tovább, hiszen beismerte teljeskörűen a tettét.

A fiatal férfi szabadulását követően az idősebb férfi családja vett revansot. Agyba-főbe verték és egy késsel az orrát is megvágták. Ebben az ügyben is indul büntetőeljárás, csakhogy ebben az esetben a fiatal a sértett.

A 25 éves férfi napjai a szabadulást követően gyakorlatilag a drog körül forogtak. Belekerült egy ördögi körbe. Rendszeresen betört, sok esetben saját testvéreihez is. Szüleitől is vitt el ezt-azt és olcsó pénzért, jellemzően a helyieknek adta el. Volt olyan eset, hogy a fiatal férfi édesanyja a saját ruháját látta más falubelin. Tudta, hogy fia tette pénzzé a ruháját, így hát nem szólt semmit.

Fia karácsony előestéjén a saját testvéréhez tört be. Tudta, testvére és családja nincs otthon, berúgta az ajtót és egy zálogcédulát vitt el, amit egy helyi embernek adott el. A fiatal férfit elvitték a rendőrök. kihallgatták, majd hazaengedték.

Az eset előtt, december 9-én a fiatal férfi utcájában brutálisan összevert valaki egy idős nőt, Kati nénit, aki e hét szerda délutánján meghalt. A nyomozók csak részleges kihallgatást tudtak folytatni az idős nővel, de közben megtalálták a tévékészülékét, amit állítólag a férfi adott el.

Őt végül a szörnyű tett után a szülei házában fogták el. Szülei semmit nem tudtak. A édesanyja megtörten annyit mondott, hogy nem hiszi, hogy a fia ezt tette. Szerinte többen voltak. Ő nem ilyen gyereket nevelt, mindenről a drog tehet. Kért, de nem kapott segítséget - mondta.

A szörnyű tett után a családot kiközösítették a faluban. A megtört nő zokogva kért a fia nevében is bocsánatot az áldozat családjától. A legvégső csapás az volt, amikor a munkahelyéről kirúgták. Az anya állítása szerint azért, mert a fia gyilkos. A munkáltatóját megkerestük, de nem kívánt nyilatkozni.