AKTUÁLIS
Online futás - máriapócsi zarándoklat másként
A világjárvány a 2020-as Pray&Run családi futózarándoklatot és futófesztivált is átalakította: májusban az immár negyedik futózarándoklatot kicsit másképp hirdetik meg.

Mindenki a saját közegében futhatja le a távot, mellyel regisztrálhat online, de aztán ősszel bepótolják az imádságos-futós együttlétet Máriapócson, a Szűzanya lábainál is. A futásával most jótékonykodhat is minden induló - írják a szervezők.

Mindenkit invitálnak az izgalmas együttlétre hívnak a szervezők: különösen azokat, akik szívesen mozognak, sportolnak, futnak - mondja P. Tóth Nóra, a Nyíregyházi Egyházmegye sajtókoordinátora.


Futózarándoklat. Mit takar az elnevezés?

A két ismert szó: futás és zarándoklat közös élményét. Futva zarándokolni, vagy zarándokolva futni. Két közeli mozgásforma találkozását. Ezt fejezi ki a Pray&Run (imádkozni és futni) elnevezés is.

Miért pont a futás?

Futni jó. A futás jó a testnek és jó a léleknek. A kettő együtt jó az embernek.

Kiket akarnak megszólítani a futózarándoklattal?

Mindenkit, aki szeret zarándokolni, mindenkit, aki szeret futni, s mindenkit, aki még nem tudja magáról, hogy szeret futni és zarándokolni.

Miért is különleges az esemény?

A futózarándoklat több szempontból is egyedi rendezvény. Különleges, mert a szervezők hiszik, hogy eredeti helyszínén, Máriapócson az ég és a föld összeér. Különleges, mert sokan zarándokoltak már, s talán sokan szoktak futni is, de futva zarándokolni még egyedülállóbb élmény lehet.

Nemcsak sport, jótékonyság is ez: hisz a regisztrációs díjat adománynak szánják, a bevétellből a Szent Miklós Görögkatolikus Gyermekvédelmi Intézmény gyermekeinek sportolási lehetőségét fejlesztik. A futásban résztvevők között pedig Pray&Run egyedi gyártású, professzionális futómezeket és csősálakat sorsolnak ki.

ELŐSZÖR TELJESÍTSD, UTÁNA NEVEZZ!

Távok, díjak:

1km, 5km, 10km, 21km

Nevezési díj: 1000 Ft

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

- FrissMédia -