SPORT
​Olvassa el, hogy verte el a Kisvárda a Paksot!
A második Paksot fogadta a harmadik helyen álló Kisvárda, persze az elmaradt meccsek miatt azért nem tiszta a kép, de kétségtelen, jól ment a csapatoknak az utóbbi időben.

A Paks letámadta az elején a Kisvárdát, mint Chuck Norris a texasi fojtogatót. De a Várda nem hagyta magát, úgyhogy az első öt percben nagy volt az iram.

Aztán mindenki elfáradt, s csordogált a meccs, mint néma patak a mongol síkságon. Néhány lecsúszott beadáson kívül semmi nem történt.

Aztán a 18. percben a kisvárdai Bumba megszerezte a labdát, lepasszolta Sassának, aki becselezte magát a 16-osra. Ott elrontotta a sokadik cselt, de így passznak is beillett a hosszú labda az előtte álló várdai támadónak, aki továbbadta a közben a kapu elé érkező Bumbának, s a légiós gond nélkül közepes erővel a kapuba lőtt.

Kisvárda - Paks 1-0.

Csak azért nem írom, hogy szép akció volt, mert kicsit abszurdnak tűnt a szituáció, a modern fociban egy jobb védelem mellett ilyet nem lehet megvalósítani, ráadásul Sassá nem direkt passzolt. Ám a lényeg: a Várda megszerezte a vezetést, mert derekasan küzdött, nem esett össze attól, hogy az elején nyomott a Paks.

Aztán a 30. percben a semmiből egyenlített a Paks, hazai segítséggel. Balról ívelték az ötösre a labdát, ahol a Kisvárdai Rubus gyönyörű ívben a saját kapujába fejelt. Öngól. Hahn feje előtt már elment a labda, úgyhogy elég szerencsétlen volt ez a mozdulat a védőtől.

1-1.

Pár perccel később a kiugró Bumba kapott álompasszt, csak a kapussal állt szemben, de a paksi Hegedűs a lábával hárított. Láttam már ilyet kihagyni, úgy nyolc méterről.

A paksiak közül Bognár, az edző fia tekerte kapura, nem volt veszélyes.
Szabadrúgásból is próbalkozott, az is pontos volt, de szintén erőtlen.

A Kisvárda büntetett. Lucas becsúszva szerzett labdát, s egyben indította is ezzel az önfeláldozó, rendkívül hasznos mozdulattal Camajt. A kisvárdai a bal szélről középre ívelt, ahol Navratil lekezelte, gyönyörűen elhúzta a paksi kapus mellett, és éles szögből, jobbról az üres kapuba rúgta a labdát.


2-1.

A kisvárdai cselgép, Sassá kapott vissza egy szép kenyszerítőt a második félidő elején, de földbe rúgott pár méterre a kaputól, kiszorított helyzetben.
A másik oldalon a paksi Bognár tekert rá szépen egy szabadrúgást, Dombó biztosan hárított.

Már verve volt viszont Sajbán helyzeténél. Egy szép paksi akció végén Hahn üresen kapta a labdát a bal oldalon.
Nem lőtt kapura, hanem keményen középre rúgta, a kapus mellett elsuhant a labda, de a védő szorongatásában érkező paksi Sajbán két (!) méterről nem találta el az üres kaput, csak a kapufát.

Két percre rá egy szöglet utáni rém közeli fejest ütött ki reflexből a kisvárdai Dombó kapus. Az ígéretes ellentámadás során Sassá addig cselezett, míg önmagát is megzavarta.

Aztán Böde találta el az oldalhálót, három csatárral támadott már a Paks.
Ez manapság csodaszámba megy, pedig régen, Puskásék idején simán volt öt csatár is a pályán.

Aztán jöttek a végén az ívelgetések, de a Paks ezt is elrontotta. Az ellentámadásból a csereként beállt Kovácsréti elvitte a bal oldalon a labdát, önzetlenül középre passzolt, a másik csere, Jelenik az üres kapuba lőtt.

3-1

A Paks megtört, Kovácsréti majdnem újabb gólt szerzett egy szabadrúgásból, végül a kapufa mentett.

Hei Viktor cselsorozatával a hosszabbítás is végetért, maradt a sima kisvárdai győzelem:

Kisvárda - Paks 3-1.