AKTUÁLIS
#koronavírus-járvány
#vakcina
Nyíregyházára is megérkezett az oltóanyag
Nyíregyházára is jutott az első adag oltóanyagból. Három óra előtt érkezett meg a vakcinát szállító furgon a Jósa András Oktatókórház sebészeti tömbjéhez.

A koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinát egy kisteherautó hozta el Nyíregyhzára. Az első magyarországi szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A belgiumi Puursban gyártott, Európában elsőként engedélyeztetett oltóanyag, a Dél-pesti Centrumkórházból érkezett a nyíregyházi raktárba.

Úgy tudni, hogy vasárnap reggel 9 órakor kezdik meg az oltást. Közben az állami tévében azt mondták, hogy helyben az egészségügyi dolgozók mintegy 35-40 százaléka jelezte, kéri a védőoltást.

A Dél-Pesti Centrumkórházban már szombaton beadták az első oltásokat egészségügyi dolgozóknak. az MTI fotója alapján Kertész Adrienne, a Dél-pesti Centrumkórház infekciókontroll osztályának osztályvezető főorvosa volt az első, aki megkapta a szurit. Az állami tévé szerint azt mondta: régóta várta, hogy megkaphassa az oltást, mert ettől függ, hogy tovább tud-e biztonságban, nyugodtan dolgozni.