SPORT
#GP2
#Hamilton
#ajánlat
#Toto Wolff
#Mercedes
#Antonio Giovinazzi
#Ocon
Nem kér a Mercedes ajánlatából a GP2 éllovasa?
Úgy tűnik, a GP2-es bajnokság jelenlegi éllovasa, Antonio Giovinazzi nem él a Mercedes által felajánlott lehetősséggel, hiszen hetek óta nem válaszol a gyár felkeresésére – árulta el a sportigazgató, Toto Wolff.

Bár a Forma–3-as Európa-bajnokságban is voltak jó eredményei, a 22 éves olasz versenyző neve idén került be a köztudatba, köszönhetően annak, hogy újoncként harcba tudott szállni a GP2 bajnoki címéért (olyannyira felvette a kesztyűt, hogy a szezonzáró előtt ő vezeti a tabellát), miközben több látványos manővert és felzárkózást is bemutatott.

Teljesítményére nemcsak a szurkolók és a szakértők figyeltek fel, hanem a nagyobb csapatok is: a Ferrari nemrég szimulátoros tesztet ajánlott neki (ő örömmel élt a lehetőséggel és kipróbálta magát), és a Mercedes is tárgyalásba kezdett vele. Az Auto Motor und Sport információi szerint, ha elfogadja az ezüstösök ajánlatát, Giovinazzi jövőre a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyezhet, tagja lehet a gyár juniorprogramjának és a jövőben az F1-be kerülését is segíthetik.



Toto Wolff (Fotó: xpbimages.com) Toto Wolff (Fotó: xpbimages.com)



Giovinazzi azonban úgy tűnik, nem tartja elég hízelgőnek a Mercedes ajánlatát (vagy több ideig szeretne gondolkodni azon, esetleg már egy jobbat is kapott) – legalábbis a stuttgartiak sportigazgatója szerint, aki nemrég őszintén beszélt a „tárgyalás” állásáról. „Három hete nincs kapcsolatban velünk” – jelentette ki Wolff.

Az olasz pilóta lépése első ránézésre akár furcsának is tűnhet, a Mercedes ugyanis az utóbbi időben több fiatal versenyzőt is bejuttatott a királykategóriába (gondoljunk például Pascal Wehrleinre, aki például a DTM-ből érkezett, vagy a sorozatban szintén megforduló Esteban Oconra), de korábban is szívesen támogatta a juniorokat. Például Lewis Hamilton, Paul di Resta, és Michael Schumacher pályafutását is segítették a kezdeti években.

Korábban egyébként ő maga is beszélt a DTM-ről, mint opcióról. „A bajnokság remek. Már versenyeztem ott az Audival; biztosan élvezetes lenne. De minden bajnokság nagyszerű. A legfőbb célom az, hogy profi versenyző legyek. A menedzserem dolga, hogy megtaláljuk a legjobb pozíciót számomra. Az én dolgom az, hogy gyors legyek. A szezonzáró utáni hétfőn ülünk asztalhoz, hogy átbeszéljük a lehetőségeket” – mondta a Motorsportnak.



Antonio Giovinazzi (Fotó: Photo4 / XPB Images) Antonio Giovinazzi (Fotó: Photo4 / XPB Images)


Forrás : m4sport.hu