KÉK FÉNY
Nem a gyorsaság számít
A felmenő rendszerű Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét tegnap rendezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A középiskolás gyerekeknek elméleti és gyakorlati akadályokat is le kellett küzdeniük. Egy felnőttek számára is kihívást jelentő KRESZ-teszt megoldása után ügyességi pályán kellett bizonyítania a háromfős, összesen 16 csapatnak.

Nem az tud kerékpározni, aki gyorsan teker és átmegy A pontból B pontba, hanem aki az akadályokat megfelelő módon, érintés és borítás nélkül tudja venni - mondta dr. Vajtó Levente, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese. A szlalompályától az akadályok kikerüléséig – kapukon, sarokfordítókon, pogácsákon keresztül - kellett megmutatniuk a tudásukat a diákoknak. Ha egy szlalommenetnél az akadályok nagyon közel vannak, akkor megfelelő technika kell ahhoz, hogy érintés vagy borítás nélkül tudják megoldani ezt a feladatot a gyerekek.

A Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a rendőrség minden évben fontosnak tartja ezt a sorozatot, hiszen az iskolások azok, akik önálló közlekedőként bekapcsolódnak a közúti forgalomba, ezért az ismeret és a képesség javítása közös érdeke minden közlekedőnek.

A kerékpáros kategória első helyezettje:

Pálincsár Lilla (Gépészeti Szakgimnázium Mátészalka)

A segédmotoros kerékpár kategória első helyezettje:

Kováts Bálint (Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakgimnázium)

A személygépkocsi kategória első helyezettje:

Papp Ádám (Gépészeti Szakgimnázium Mátészalka)

A megyei fordulóban első helyezést elért tanulók képviselik majd megyénket a budapesti országos döntőben.

- FrissMédia -