SPORT
Labdarúgás
#oci
#Kisvárda Master Good
#Újpest
#NB I
Ne kelljen az eredmény után futni!
A Kisvárda FC az Újpest ellen lép pályára az NBI-ben a Megyeri úton. A mérkőzés előtt Gerliczki Máté, megbízott vezetőedző nyilatkozott a csapat honlapjának.

Negyedik hazai mérkőzésére készül a mostani bajnokságban az Újpest FC, amely otthonában eddig egyaránt 2–1-re győzte le a Fehérvárt és a Zalaegerszeget, a kettő között pedig 1–1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel. Ezzel szemben a Kisvárda labdarúgó csapata hatodszor is idegenbe kényszerülünk a pályánk rossz állapota miatt, és szeretnénk elkerülni, hogy a DVSC és a Diósgyőr után harmadik csapatként az Újpest is bennünket legyőzve álljon az élre. Mert ha a lilák megnyerik a 20 órakor a Szusza Ferenc Stadionban kezdődő bajnokit, akkor bő fél napig biztosan az első helyre kerülnek. Hogy ez ne fordulhasson elő, ahhoz jobb első félidei teljesítményre lenne szükség, mint amilyeneket Debrecenben és Miskolcon nyújtottunk a legutóbbi két fordulóban.

Újpesten meg kell fékezni a gyors szélsőket és az eredeti tervek szerint kell játszani - ez a cél.

„Az a cél, hogy a terveknek megfelelően kezdjük a mérkőzést, ne kelljen változtatnunk az eredmény kedvezőtlen alakulása miatt az eredeti elképzelésünkön – mondta Gerliczki Máté, csapatunk megbízott vezetőedzője. – A második félidők az utóbbi két meccsen valóban jobban sikerültek, reméljük, most a szünet előtti időszak is jól alakul majd, és a legfontosabb az lenne, hogy ne kelljen az eredmény után futnunk.”

A fotón: A két csapat májusi, kisvárdai mérkőzésének (csapatunk 2–0-ra nyert) Driton Camaj volt az egyik kulcsfigurája

Fotó: Móricz Csaba

Az Újpest támadójátékának kulcsembere a két gyors szélső, Kiss Tamás és Csoboth Kevin, a bajnokság eddigi időszakában nem egyszer egymást kiszolgálva értek el gólokat.

„Két nagyon gyors játékosról van szó, az Újpest egyik fő fegyvere, hogy labdaszerzés után a szélsőik végig robognak a pályán – mondta Gerliczki Máté. Ezen a téren talán ők a legveszélyesebbek a mezőnyben, mi ezt mindenféleképpen meg szeretnénk fékezni. Ha az elmúlt három hétben gyakoroltak működnek majd, akkor biztos vagyok benne, hogy eredményesek leszünk a mérkőzésen.”