AKTUÁLIS
#Mezőladány
Mezőladányban a föld és a kultúra szeretete kéz a kézben jár
​Mezőladány a vármegye és egyben a Nyírség északkeleti részén fekszik, a Tisza bal partján. A település és környéke már ősidők óta lakott hely, ezt a régi Őrmező falu Cserepes-Kenéz határrészén talált bronzkori eszközök is alátámasztják.

A falu méltán híres a közmunkaprogram révén a növénytermesztésről. A karalábé- és káposztapalánta már a földben van és idényszerűen bővül a palánták termesztése: paradicsom, paprika, uborka, hagyma és megannyi idényszerű gyümölcs is van a választékban. Érzdődik, látszódik az itteniek hozzáértése és szeretete a földhöz, a mezőgazdasági munkákhoz. Magukkal örökítik dédapáik jól bevált receptjét zöldségtermesztésben, illetve a belőlük előállított ételek elkészítése során.

A Mezőladány Kul-Túra Hagyományőrző Egyesület rövid megalakulása óta a falu meghatározó közösségi színterévé vált. Tagjai elkötelezettek a kultúra terjesztésében, megőrzésében és jó kapcsolatot ápolnak a környező települések közösségeivel is.

A programok között szerepel az dventi gyertyagyújtás és ablakdíszítés, szakkörök szervezése, mézeskalács-sütés, bútorfestés, parkdíszítés, Iskolai rendezvényeken való, aktív részvétel, egyházi programok segítése, az Összetartozás és a Kultúra napjának megrendezése is.

Mezőladányban jó látni, érezni az összetartozás erejét, szeretetét. A nyomukban termett magok jó földbe hullanak, azok ugyanis évek múltán gyermekeik, unokáik szemében visszatükröződnek majd.

Hamarosan a sport terén is fejlődik a település, hiszen vadonatúj, rekortán borítású pályával gazdagodik Mezőladány. A kispályás focira és kézilabdára is alkalmas játékteret szervezett keretek között használhatják majd a település lakói. A munkaterületet a napokban adták át a kivitelezőnek a mezőladányi focipálya közvetlen szomszédságában. A pályát az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködésben építi, a szükséges források 80%-át az MLSZ a társaságiadó-felajánlásokból biztosítja. A szükséges önerőt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület adja a projekt megvalósulásához.

A létesítmény játéktere 20×40 méteres lesz. A játéktér alkalmas lesz kispályás labdarúgás (2 kapu), kosár- (4 palánk), kézi- (2 kapu) pályákhoz is. A pálya elkerített, többségében két bejárattal és legalább 5m magas zsinór labdafogó hálóval, valamint standard edzésnek megfelelő világítással rendelkezik. A beruházás várható befejezése 2024.05.31."