NAGYVILÁG
#határátkelőhely
Merész lépésre szánták el magukat a rendőrök a határátkelőkkel kapcsolatban
A következő hétvégén jelentős személy és teherforgalom várható a közúti határátkelőhelyeken. A rendőrség megpróbálta megbecsülni január 2-ig a határátkelők forgalmát. Mi a szabolcsi előrejelzést mutatjuk be.

Vállaj közúti határátkelőhelyen 2019. december 27-31. közötti időszakban és 2020. január 1-jén napközben a reggeli óráktól kora délelőttig és a kora esti óráktól késő estig ki- és belépő irányban is élénk lesz a személyforgalom, ezért a várakozás mértéke 15-60 perc is lehet. Ezt meghaladó várakozás alakulhat ki a vendégmunkások haza- és visszautazásának időszakában december 28-30. között mindkét irányban.

Csengersima közúti határátkelőhelyen mindkét irányban a 2019. december 28-30. közötti időszakban és 2020 január 1-jén délután alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 30-60 perces várakozás is előfordulhat. Az ünnepi időszakban a reggeli, délelőtti órákban belépő irányban 30-60 perc, a kora délutáni és az esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30-60 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt. A teherforgalomban a hajnali és a kora délelőtti órákban alakulhat ki – a kamionstop időszakát kivéve – 30-120 perc várakozás elsősorban belépő irányban.

Tiszabecs közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében ki- és belépő irányban a hét minden napján a délelőtti óráktól alakulhat ki esetenként 30-90 perc várakozás.

Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében elsősorban a kilépő irányban a 2019. december 27-31. közötti időszakban alakulhat ki jelentősebb forgalom és 30-90 perc várakozás, ezért javasoljuk a korlátozott nyitvatartással (07-19) üzemelő Barabás közúti határátkelőhely igénybevételét.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban mindkét irányban a hét minden napján kialakulhat 30-90 perc vagy azt meghaladó várakozás. A jellemzően csütörtökön a délutáni óráktól hétfőig a megnövekvő forgalom miatt a várakozás időszakosan elérheti a 120 percet. A teherforgalom tekintetében a várakozás mindkét irányban elérheti a 60-180 percet.

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat 15-60 perces várakozás, amelynek mértéke elsősorban a határátkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is meghaladhatja a 60 percet.