KULTÚRA
Programok
Megvan az öregségnek is a szépsége - Szabolcsveresmarton jártunk
Az öregségben egy a jó: nem kell félnünk, hogy fiatalon fogunk meghalni - így vélekedik Stephen King az öregségről. A szabolcsveresmarti szépkorúakat elnézve, hál' Istennek nagyon sokan megélhetik a saját öregségüket.

Zsúfolásig megtelt a szabolcsveresmarti művelődési ház nagyterme, de még a fogadó térben is teríteni kellett a szépkorúaknak pénteken. Ünnepelni és szórakozni jöttek össze a településen élő szépkorúak.
Az idősek napja remek alkalom volt arra, hogy a település nevében, Vincze Károly polgármester köszöntse, Kozma Istvánné Ilonka nénit, valamint Szabó Jánosné Ica nénit, akik az Őszirózsa Nyugdíjas Klub oszlopos tagjai, immár 19 éve. A köszöntés mellé emléklap és virág is járt a két szépkorúnak.
A település három legidősebb lakóját is köszöntötték, így Molnár Imréné, Marika nénit, aki 2021. április 4-én töltötte be a 100. életévét, Vincze Józsefnét, aki 95 éves, valamint a 94 éves, Berencsi Sándornét és a 93 éves Molnár Ferencnét.

A település vezetője, beszédében úgy fogalmazott, hogy a fiatalság nagyon szép, és minél távolabbról nézzük, annál szebbnek tűnik. De megvan az öregségnek is a szépsége. Ez sokkal mélyebb, sokkal hitelesebb, és edzettebb. A ráncos arc belső békéje, csendes mosolya, a szép fehér haj, a szép fehér szakáll, valóban alkalmas arra, hogy megmutassa azt a szépséget és életgazdagságot, amivel a fiatalok csak ritkán dicsekedhetnek. Boldog az a nemzedék, amely megbecsüli, és erősnek tartja öregjeit. Sokat lehet tanulni tőlük.
Az öregség Isten ajándéka. Ajándék azoknak, akik az öregkort megélhetik, ők megkapják az örömöt, hogy sokáig segíthessenek azokon, akiket szeretnek - folytatta gondolatait kiemelve, "bárcsak felnevelne mindnyájunkat nagyanyáink nemzedékének csendje!"

A köszöntőt követően a helyi népdalkör általános iskola csepségei lopták az idősek szívébe magukat egy-egy műsorral. Azonban elvitathatatlan, hogy az a délután fénypontja a helyi amatőr színjátszó társulat új premierje a A pletykás asszonyok, egy hamisíthatatlan falusi népmese színpadi változata aratta a legnagyobb sikert.


A történeten a térség országgyűlési képviselője, Seszták Miklós is jót derült, aki mindig szívesen érkezik Szabolcsveresmartra. A délután ebeddel, kötetlen beszélgetésekkel, majd tombola után táncos mulatsággal zárult.