Magyarország Tortája
Az "Őrség Aranyának" méltán nevezett hagyományos őrségi tökmagolajjal és mandulaliszttel készült felvert csodálatos ízkombinációt alkot a málnazselével, a fehércsokoládés ganache-sal, valamint a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteggel. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját.
Idén az "Áfonya hercegnő tortája" nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A győztes tortát a budapesti Tortavár Cukrászda készítette. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert. A kreáció tetején a mandularopogós szeletkék mintegy megkoronázzák a tortát.
Forrás: life.hu