PUZZLE
Életmód
#ország tortája
#őrség aranya
#édesség
Megvan az idei Magyarország Tortája
Idén 43 torta közül választotta ki a szakmai zsűri azt a süteményt, mely méltónak bizonyult Magyarország Tortája címére. Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, az Őrség Zöld Aranya fantázianévre hallgató finomság nyerte el az ország tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász megvédte címét, hiszen a tavalyi győztes tortát is ő készítette.

Magyarország Tortája

Az "Őrség Aranyának" méltán nevezett hagyományos őrségi tökmagolajjal és mandulaliszttel készült felvert csodálatos ízkombinációt alkot a málnazselével, a fehércsokoládés ganache-sal, valamint a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával kialakított ropogós réteggel. A különböző textúrák a tökmagolajos tükörzselével fedve izgalmas gasztronómiai élményben részesítik a torta kóstolóját.


Idén az "Áfonya hercegnő tortája" nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt. A győztes tortát a budapesti Tortavár Cukrászda készítette. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert. A kreáció tetején a mandularopogós szeletkék mintegy megkoronázzák a tortát.



Forrás: life.hu