KÖZÉRDEKŰ
Agrár
Megnyílt a 27. FeHoVa kiállítás Budapesten
Ünnepélyesen megnyitotta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozóját, a 27. FeHoVát csütörtökön, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A miniszterelnök-helyettes köszöntő beszédében kiemelte egyebek mellett az ésszerű és életszerű fegyvertörvény megalkotása érdekében tett intézkedéseket, a vadászati örvényt, valamint a jövőre Magyarországon megrendezésre kerülő vadászati világkiállítást.

Nagy István agrárminiszter szerint a magyar vadász és horgász tradíciók mélyen gyökereznek kultúránkban, ezek a hagyományok a természet iránti alázatból, valamint az ősök iránti tiszteletből születnek. A szaktárca szeretné, ha a természet iránti tiszteletet és szeretetet mindenki elsajátítaná, ezért kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti nevelésre, a megfelelő tájékoztatásra - fűzte hozzá.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az idei FeHoVa a korábbiakhoz hasonló színvonallal várja az érdeklődőket. A már bevált, népszerű programelemeket megtartották: ismét lesznek különleges trófeabemutatók, óriás akvárium és horgászsuli a gyerekeknek, kutyakiállítás, és immár másodjára rendezik meg a preparátor versenyt.

Újdonságként említette a Fekete István emlékkiállítást, amellyel a vadászíró halálának 50. évfordulójára emlékeznek.

- MTI -