NAGYVILÁG
Külföld
#terrorizmus
#terror támadás
#karácsonyi vásár
#berlin
Magyar sérültje is van a berlini támadásnak
Egy magyar sérültje is van a berlini támadásnak, de már elhagyhatta a kórházat – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden délután.

Egy magyar állampolgár is könnyebben megsérült a hétfői berlini terrortámadásban, de reggel elhagyhatta a kórházat – közölte Kovács Zoltán. Hozzátette: hivatalosan a német hatóságoktól nem kapott tájékoztatást a magyar kormány, az információk a hozzátartozóktól származnak. Korábban a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat.


EPA/RAINER JENSEN


A kormányszóvivő hozzátette, a berlini támadás egész Európa ellen irányult, ezzel pedig Magyarországot is támadás érte. Emlékeztetett rá, hogy a közbiztonság jelentősen romlott a kontinensen az elmúlt másfél évben, ennek elsődleges okaként az illegális és ellenőrizetlen migrációt nevezte meg. Ezzel mindenkinek szembe kell néznie, a naivitást fel kell adni – tette egyértelművé.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: mivel nincs információjuk magyarországi terrorfenyegetettségről, ezért nem emelik annak fokozatát. Közölte ugyanakkor, hogy megerősítik a rendőri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon.

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, egy teherautó belegázolt a tömegbe. A hétfő esti merényletben a jelenlegi információk szerint 12-en meghaltak és 48-an megsérültek, egyeseknek közülük súlyos az állapota.


Forrás: hirado.hu