AKTUÁLIS
#Küzdősportok háza
#Kisvárda
Lezárult a Zöld város projekt Kisvárdán, átadták a Küzdősportok Házát
2019-ben írták alá a támogatási szerződést egy közel egymilliárd forintos projektről. A pénzből tucatnyi fejlesztés valósult meg. A különleges játszótérről közel egy hónapja adtunk hírt és már itt is van a következő attrakció, a Küzdősportok Háza.

A projekt fő pilléreit Bomberáné Durucz Gabi, a város sajtóreferense mutatta be az esemény résztvevőinek. Az ismertetőben elhangzott, hogy Kisvárda a projekt által nem csupán egy környezetében is élhetőbb, zöldebb város lett, hanem az újonnan kialakított parkokkal, sétányokkal, szabadidős sport-terekkel, a gyermek-, család,- de még kutyabarát fejlesztésekkel is sokkal tartalmasabban, kellemesebben tölthetjük szabadidőnket a városban.

A város polgármestere, Leleszi Tibor úgy fogalmazott, hogy egy park nem csak egy várost, a környezetünket szépíti meg, hanem ott tartózkodva a lelkünket is. Megpihenhetünk, ellazulhatunk, élvezhetjük a növények adta nyugalmat, de közösségi térként is funkcionál majd kapcsolataink ápolására, vagy új kapcsolatok építésére.


A környezeti értékek fennmaradása nem pusztán önkormányzati, sokkal inkább helyi, társadalmi lakossági feladat - hívta fel a figyelmet a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós. Rámutatott, hogy a beruházások során felépített értékeket óvni kell. Nem engedhető meg, hogy azt megrongálják.

A Várday úti buszmegállók öbölbehelyezése, a Kossuth utca útburkolat felújítása, a városi tanösvény kialakítása, a Flórián tér park zöldterületének felújítása, a Kodály park zöldterületének felújítása, a Vár-tó park zöldterületének felújítása, a kutyás park kialakítása, a Vár utcai zöldháromszög kialakítása, a Zrínyi téri park felújítása játszótér kialakítása és a Küzdősportok Házának kialakítása valósult meg.

A csaknem 200 millió forint összköltségvetésű beruházással számos tehetséges, hazai, és nemzetközi sikereket elért edző álma valósult meg. Az épületben csoportos edzőterem, box ring, birkózószőnyeg, továbbá edzésére alkalmas kisebb termek kapnak helyet. A Küzdősportok Háza létrejöttével, a kisvárdai küzdősportoló fiatalok és felnőttek végre egy saját, második otthont tudhatnak magukénak és felkészüléseik infrastrukturális fejlesztésével, ezáltal a sportban elért sikeres eredményeikkel még tovább öregbíthetik városunk hírnevét.