PUZZLE
Életmód
#szórakozás
#szingli
#párkapcsolat
#magányos
Lehet, vagy nem lehet?
Avagy szabad, vagy nem szabad szórakozni a párkapcsolatban

Nagyon sokan úgy vannak vele, hogy párkapcsolatban lenni milyen jó, mert van kihez szólni, és nem magányos a mindennapokban. Pedig nem is olyan könnyű kapcsolatban élni, ahogy azt sok szingli gondolja. Biztos volt már mindenkinek kapcsolata, és tudja jól, hogy minden a bizalmon, a megértésen és az egymás iránti tiszteleten alapszik (de van még sok más is, ami szükséges egy jó kapcsolathoz). Ha ezek közül hiányzik is valamelyik, akkor annak a kapcsolatnak nem lesz jó vége, mert előbb vagy utóbb az egyik besokall, és nem bírja tovább, inkább véget vet neki, semhogy boldogtalan legyen. Sok helyzet van, amikor kell, hogy a másik megértő legyen és segítőkészen álljon a párja mellett. Lehet egy rossz nap, vagy egy olyan hír, ami megviseli a másikat, ilyenkor szükséges, hogy a párunk tudassa velünk, hogy minden rendben lesz, nem kell aggódni.

De a legnehezebb dolog egy kapcsolatban a szórakozás téma. Ki, mikor, hova mehet és kikkel, mert tényleg nem mindegy. Például, ha valakinek csak ellenkező nemű barátai vannak, akikkel szívesen jár el, akkor az illető párja már féltékeny és utána nem igazán engedi sehova sem, csak akkor, ha ő is ott van. Ezekből szokott lenni a veszekedés, hogy "minek kellett azt felvenni", "minek sminkeled magad", "biztos másnak akarsz tetszeni", és hasonló dolgok.

Csak azt nem értem, hogy miért nem értik meg, hogy mindenkinek kell az, hogy kikapcsolódjon, valamilyen formában. Legyen az egy buli, vagy csak egy kávé melletti beszélgetés. Úgy vannak vele, hogy nekik lehet az nem baj, de ha mi nők elmegyünk, akkor már igen. Jönnek majd olyanokkal, hogy neked más fontosabb, jobban szeretsz velük lenni, mint velem, de ez nem így van. Csak kell olyan, amikor ha idő és mód van rá, akkor az ember el tudja magát jobban engedni a kelleténél. Nem azért megyünk, mert nekünk fontosabb más, hanem azért, hogy valahol, valamilyen formában le tudjuk vezetni a felesleges energiát.

Ennek ellenére nem azt mondom, hogy ne legyünk kapcsolatban, csak azt, hogy mindenki legyen megértő a másikkal szemben, adjon neki egy kis szabadságot, ha arra van szüksége.


Írta: Nézőné V.Ildikó

-Friss Média-