AKTUÁLIS
Labdaprogram a kisvárdai óvodákban
Több mint négyezer óvodát érintő, 300 ezer gyermek óvodai sportolását elősegítő Ovis Labdaprogram indult hazánkban. A programban a kisvárdai ovisok is részt vesznek.

A kormány 2018 decemberében döntött a program elindításáról, minden érintett intézményben labdacsomagokat kapnak a gyerekek, elősegítve ezzel a sportos életmód népszerűsítését a kicsik körében is.

A többi közt képességfejlesztő eszközöket, labdákat, megkülönböztető mezeket és összehajtható kapukat tartalmazó sportszerekről Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy hozzájárulnak a gyerekek általános mozgáskoordinációs képességfejlesztéséhez és megtartják bennük azt a mozgáskészséget, amelyet ebben a korban magukban hordoznak.

Hozzátette, a labdacsomagok nem sportág-specifikusak, azt segítik elő, hogy a mozgásban gazdag életmód a gyerekek életének részévé váljon.

A kormány feladata, hogy az ehhez szükséges eszközöket biztosítsa, ez a program pedig az első lépés ahhoz, hogy közelebb hozzuk a családokhoz és a gyerekekhez a mozgás szeretetét – fogalmazott Szabó Tünde az első csomagok átadásakor.

A programban, melyre költségvetési forrásból mintegy egymilliárd forintot biztosított a kormány, a Kisvárdai Egyesített Óvoda intézményei is részt vesznek.

- FrissMédia -