SPORT
#játék
#vereség
#mérkőzés
#Kisvárda Master Good
#Balmazújváros
Kisvárda Master Good - Balmazújváros 0-1
Vereség Balmazújváros ellen!

Ködbe borult az ország északkeleti csücske és a hőmérséklet sem emelkedett fagypont fölé, így aztán nem a legideálisabb körülmények várták az NB II-es rangadó résztvevőit Kisvárdán. A pálya is deres, fagyos maradt, ami elvileg kedvezett a gyors játéknak.

Vagyis annak a stílusnak, amit a kisvárdaiak képviselnek. A meccset második helyen kezdő várdaiak támadólag léptek fel az eggyel mögöttük álló Balmazújvárossal szemben, de a vendégek is megindultak, ha volt rá lehetőségük. Az első félórában azonban kizárólag hazai helyzetek maradtak ki – nem is akármilyenek. Lucas Marcolini szerezhette volna az első gólt, de közeli lövése után Horváth László védett, miként Cseri Tamás nagy szólóját követően is, amikor leszedte a labdát a támadó lábáról. Gosztonyi András, Erős Gábor és Vári Barnabás távoli próbálkozásai is gólt ígértek, amikor pedig hibázott a vendégkapus, akkor Fodor Ferenc lövése után Kiss László a gólvonalról mentett.

Kész csoda, hogy megúszta kapott gól nélkül a Balmazújváros, és mire ezt megállapítottuk, már vezetett is. A szomszédvári rangadók specialistája, Fekete Ádám, minként szeptemberben Nyíregyházán, most is vezetést szerzett a csapatának. Révész Attila érezte, hogy változtatni kell, a negyvenedik percben elküldte melegíteni Rajczi Pétert, hogy szünetben Miroszlav Grumics helyére küldje be. A szerb-magyar támadó azonban hamarabb elhagyta a pályát, hiszen a már sárga lappal is rendelkező játékosnak könyöklésért egyből a pirosat mutatta fel a játékvezető.

Rajczi így is beállt, és nyomban ki is egyenlíthetett volna, de lövésre lendülő bal lába elöl Rus Adrián az utolsó pillanatban kipöckölte a labdát. Ment előre a Várda, nem érződött, hogy emberhátrányban lenne. Rajczi lövését is védte Horváth László, Fodor Ferenc újabb gólvonalról mentett lövése után pedig végleg az volt az ember érzése, hogy el van átkozva a hazai csapat, Más kérdés, hogy a televíziós felvétel többszöri megtekintése után is inkább arra hajlottunk, hogy Bódis István már a gólvonalon túlról hárított.

Az egyre inkább leszálló ködben azt lehetett állni, hogy az idő múlásával görcsöl a hazai csapat, a Balmazújváros pedig az a másik térfélre tudta terelni a játékot, és Kovács Ádám kapufán csattanó lövése után a 86. percben végleg eldőlhetett volna a meccs. De így is célba ért, és visszaelőzött a Balmaz, mert Rajczi hosszabbításban leadott közeli lövésébe Rus újfent belevetette magát. A Várda újabb élcsapat elleni hazai rangadót nem tudott megnyerni, sőt el is vesztett, elsősorban az első félórában kihagyott helyzetek miatt.

Kisvárda Master Good–Balmazújváros 0–1 (0–1)
Kisvárda, 1280 néző, v.: Berke (Viszokai, Kelemen A.).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas, Hei (Rajczi, a szünetben), Erős G. – Gosztonyi, Grumics, Cseri T. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Balmazújváros: Horváth L. – Németh Á., Rus, Papp F., Virág A. – Bódis, Kiss L. (Hadházi, 82.) – Vajda S., Belényesi, Farkas B. (Kovács Á., 51.) – Fekete Á. (Vólent, 72.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gól: Fekete Á. (0–1) a 34. percben. Kiállítva: Grumics a 41. percben

Percek, események
34. perc: Farkas Balázs passzolt a tizenhatos vonalánál helyezkedő Fekete Ádámhoz, a csatár kapura fordult, és bal lábbal leadott lövése után a labda Vermesen megpattanva a jobb felső sarokba vágódott, 0–1.

41. perc: Grumics küzdött a labdáért a vendégtérfél közepén Russal, aki elterült a földön, miután továbbpattant a labda Gosztonyihoz. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy Grumics lekönyökölte ellenfelét, ezért kiállította a kisvárdai csatárt.

Mesterszemmel
Révész Attila: – Nem érdemeltünk vereséget, igazságtalannak érzem az eredményt. Az első félidőben több gólszerzési lehetőségünk volt, de a csúszós pályán nem sikerültek jól a lövések. A kiállítás megnehezítette a dolgunkat, így is domináltunk, és úgy érzem, hogy volt egy olyan lövésünk, ami után áthaladt a labda gólvonalon.

Feczkó Tamás: – A bajnokságban először célfutballt kellett játszanunk, ami most sikerre vezetett. Az első félidei játékunkkal maradéktalanul elégedett vagyok, a szünet utáni teljesítményünk miatt van hiányérzetem, de most is bizonyítottuk, hogy nagybetűs csapat vagyunk.


Forrás : kisvardafc.hu