PUZZLE
Bulvár hírek
#Kanye West
#Presser Gábor
#Gyöngy hajú lány
Kanye West megpróbálja ellehetetleníteni Presser Gábort - áthelyeztetné a per helyszínét
A Gyöngyhajú lány jogtalan felhasználása miatt indított pert Los Angeles-ben szeretné lefolytatni az amerikai rapper.

Kanye Westet a múlt héten szállították kórházba álmatlanság és kimerültség miatt, akit csütörtökön végre hazaengedtek, hogy otthonában pihenjen tovább. A rapper összeomlásának okairól egyelőre mindenki találgat, de most egy újabb magyarázat is reflektorfénybe került, mégpedig Presser Gáborral folytatott pere.


Presser Gábor. Fotó: MTI/EPA

Presser Gábor. Fotó: MTI/EPA


Májusban a TMZ hozta le elsőként, hogy a magyar előadóművész 700 millió forintnak megfelelő dollárra perli az amerikai sztárt, aki bár az információk szerint valóban megpróbált megegyezni Presser Gáborral a Göngyhajú lány felhasználásáról és egy 2,8 millió forintos előleget is küldött, végül semmilyen szerződést nem írt alá a dal zeneszerzőjével, aki így nem váltotta be a csekket és inkább bírósághoz fordult.

Most a Dailymail birtokába került dokumentumok szerint, a rapper pszichiátriára kerülése előtt egyeztetett a New York-i bíróval, hogy helyeztesse át a pert Los Angeles-be, hiszen ő maga, kiadója és a dalban éneklő művész is Kaliforniában él. Ezzel azonban igencsak megnehezítené Presser Gábor helyzetét, hiszen komoly plusz költségekkel járna számára az utazás.


Kanye West. Fotó: Sipa

Kanye West. Fotó: Sipa


A több tízmilliós eladásokat produkáló Kanye West, a Yeezus című, sorrendben hatodik stúdióalbumán szerepel a New Slaves című dal, amelyben vendégénekesként Frank Ocean működik közre. West a szám utolsó mintegy másfél percében használta fel hangmintaként a Presser Gábor zenéjére és Adamis Anna szövegére 1969-ben született Omega-számot, a Gyöngyhajú lányt. Még Kóbor János énekének egy részlete is hallható az eredetileg 1969-ben, az Omega 10000 lépés című albumán megjelent dalból.


Forrás: hirado.hu