18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#gyilkosság
Kamera előtt ölte meg gyermekkori barátját, 20 év fegyházat kapott
​Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban húsz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte 2024. április 17-én a Nyíregyházi Törvényszék azt a - beszámítási képességében nem korlátozott - vádlottat, aki gyermekkori barátját késelte halálra.

Az ítélet tényállása szerint L.E. vádlott és a sértett azonos munkahelyen dolgoztak, illetve a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. 2022. november 29-én délelőtt a sértett felkereste lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek, melytől egy idő után mindketten ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak.

L.E. több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő - az alkoholmérgezés szintjével határos ittassága miatt mozgásában akadályozott - sértettet, felsőtestével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a magához vett zsebkéssel többször oly módon a nyakába döfött, hogy nem csupán megszúrta, hanem fel is hasította a sértett nyakát. Mindezen cselekménysort a nappaliban elhelyezett kamera végig rögzítette.

A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a sérülései következtében a helyszínen elhalálozott.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.