AKTUÁLIS
Ismét ünnepeltek a kisvárdai reformátusok
Teljessé vált Kisvárdán a református oktatási-nevelési intézmény hálózat. Tegnap az egyik legfontosabb alapköve, a bölcsőde átadása is megtörtént.

12 évvel ezelőtt országosan hat református gyülekezetben működött bölcsőde, mára ez a szám meghatszorózódott. 37 gyülekezetben összesen 46 intézményben kapnak a legkisebbek mindenre kiterjedő minőségi nevelést.

A Harmatcsepp bölcsőde a Kisvárdai Református Egyházközség immáron kiteljesedő oktatási rendszerébe, a Gyöngyszem Református Óvoda, Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint a Református Alapfokú Művészeti Iskola sorába csatlakozik be, így lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekek az intézményesített nevelés teljes palettáján a legmagasabb szakmai színvonalon és a református szellemiségben részesüljenek - fogalmazott, Czibere Károly, a Magyarországi Református Egyház Református Szeretetszolgálatának vezetője.

dr. Seszták Miklós a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a bölcsőde építése történelmi léptékkel mérhető fel. Minden kornak megvannak a nevezetes épületei. Ezek az épületek egy-egy mérföldkövei is a fejlődésnek. A Harmatcsepp bölcsőde pont egy ilyen mérföldkő Kisvárda életében, hiszen a város már csak ebben az irányban tud bővülni.

A Bölcsőde Kisvárda egyik kertvárosias lakóövezetében csöndes, gyönyörű környezetben, a szülők és a gyermekek kényelmét, biztonságát szolgáló nagyméretű parkkal és parkolóval épült meg.

A Kisvárdai Református Egyházközség 2 csoportos, 24 fős új bölcsődéje szeptember óta várja az apróságokat. Már a kezdetekkor magas volt az érdeklődés, így a két csoport telített létszámmal kezdte meg a működést.

A fenntartó egyházközség kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyermekeket az intézményben a legjobb kisgyermeknevelők fogadják. Jelenleg hét fő, egy intézményvezető, három kisgyermeknevelő, és két dajka gondoskodik az apróságokról, akik az ünnepélyes átadáson esküt is tettek.

A református bölcsődének kiemelt célja, és szakmai programjában is hangsúlyt kapott a magas színvonalú szakmaiság és a keresztyén értékrend, a hit. A gyermekek mindennapi életében jelen van a hitük életkoruknak megfelelő gyakorlása a játéktevékenységben, tanulásban, imákban, bibliai történetekben, ünnepekben, jelképekben, kapcsolatokban - hangzott el a átadáson.

Az ünnepségen jelen volt és áldást mondott, Fekete Károly református lelkész, a Tiszántúli református egyházkerület püspöke, Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere, Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke, szomszédos egyházmegyék vezető lelki pásztorai valamint a testvér egyházközség pásztorai.