KULTÚRA
Programok
Ismét lesz böllérverseny Napkoron
2018-ban Napkoron nem volt böllérverseny, viszont az igény megmaradt rá - a falusi lét eleme a hagyományos disznóvágás. Így 2019 februárjában - visszanyúlva a 2002-es gyökerekhez - ismét megrendezik a napkori Száncsengés és Böllérversenyt. Idén ismét száncsengésre hívja a nagyközség önkormányzata a kulináris élvezetekre éhes napkoriakat.

Január 18-án, szombaton reggel hétkor a fogópálinka elfogyasztásá követően hagyományos disznóvágással veszi kezdetét a második napkori Száncsengés és Böllérverseny. Tavaly öt helyi intézmény csapatai és baráti társaságok elevenítették fel a régmúlt disznóvágások emlékeit. Volt, aki a hagyományos szalmaperzselést és volt, aki a jól bevált gázos perzselést választotta 2019-ben.

Az idei rendezvény reggel 7-kor kezdődik, majd 13 órától kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Fél háromtól a napkori Roberto, a mulatós zene fenegyereke lép a színpadra.

A rendezvényen minden napkori lakos vendége az önkormányzatnak egy toroskáposztára és egy pohár jóféle forralt borra vagy teára. A helyszín a Kígyós szabadidőpark, a belépés ingyenes.

Médiapartner: FrissMédia