KÉK FÉNY
#lövöldözés
#Bőny
Ismert hungarista volt a bőnyi rendőrgyilkos
A 74 éves Győrkös Istvánt, az 1989-ben általa alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetőjét lőtt sebbel vitték kórházba, megműtötték, várhatóan túléli.

Lövöldözés tört ki a reggeli órákban a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben. A Kislaföld.hu információi szerint a tűzpárbajban egy rendőr is meghalt.

Az eddigi információk szerint az elkövető a 74 éves Győrkös István lehet, aki ismert hungarista politikus volt. A Wikipedia szerint az 1990-es évek hungarista mozgalmainak egyik főszervezője, az 1989-ben általa alapított Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője. A hungarista szervezet tagjai fütyülték ki 1992-ben Göncz Árpád köztársasági elnököt, de az elmúlt 20 évben már nem sokat lehetett róluk hallani.

A férfi fia nemrég meghalt, a tragédia után pedig teljesen magába zárkózott. Feleségével élt abban az egykori tanítói házban, ahová Győrből költöztek ki korábban. Muraközi László polgármester a kisalfold.hu-nak elmondta: ritkán lehetett látni őket a faluban (akkor is csak autóban ülve), alig „mozogtak" a településen.

VIDEÓ: A Magyar Nemzeti Arcvonal bemutatkozó videója:

A lövöldözőt meglőtték, majd rendőri kísérettel egy győri kórházba szállították és megműtötték. Egy orvos azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy szerencséje volt, a golyó semmilyen létfontosságú szervet nem ért.