SPORT
Labdarúgás
Iskolázik a Várda - félidei jelentés
A nem túl acélos MTK a hetedik percben olyan gólt kapott, amilyet mi sose szoktunk az öregfiúk meccseken, mert keményebben védekezünk. A kisvárdai Asani az ötösről átfejelte a labdát balra Bumbának, Bumba visszafejelte Asaninak, Asani pedig befejelte a kapuba.

Kisvárdai szemmel remek gól, gyerekek ellen szokás ilyet szerezni. A modern fociban az első fejesnél már a gyepbe döngölik a támadót, és elássák a 16-oson belül.

Kisvárda - MTK 1-0

Érezte a pesti csapat, hogy ez kínos, viszonylag jól kezdtek el focizni. Keményen küzdöttek, támadgattak. A Várda beszorult, de nem sokáig.

Tíz perccel később már úgy tűnt, az MTK csapata megfogyatkozik.

Egy lerántás után pirosat mutatott fel a játékvezető a pesti Palincsárnak, aki megijedt, de a bíró rázta vadul a fejét, s elővette a sárgát. Csak hirtelen a piros lap került elsőnek a kezébe.

A 30. percben Asani kényszerítőzött Mesanoviccsal, bevitte az ötösig, majd berúgta a hosszúba. Már a második grundfocit idéző, mesterien iskolás gólja! Utána percekig vizsgálódtak a VAR szobában, fogalmam sincs, miért, lehet, hogy elromlott a visszajátszó, mert teljesen egyértelmű volt, hogy ez szabályos gól.

2-0

Aztán majdnem jött a harmadik. Jobb oldalról érkezett egy lágy beadás, de a kisvárdai Ötvös is olyan lágyan fejelte kapu felé, mint egy elomló krémsajt. El is csípte a labdát az MTK kapusa.

Az ellentámadásból az egykori Kisvárda-csillag, Grozav szerzett majdnem gólt. Az MTK-ba igazolt focista kiugrott a védők közül, elhúzta a labdát Dombó kapus mellett is, majd szinte az alapvonalról az üres kapura gurította. A gólvonalról kivágta az egyik várdai védő.

Akár vissza is guríthatta volna, de úgy érezte, be tudja rúgni.

A 44. percben aztán tényleg kiállította a játékvezető Palincsárt, akinek egyszer tévedésből már felmutatta a pirosat.

Az MTK játékosa a kisvárdai védő lábába olyan látványosan akasztott be, remélve egy 11-est, hogy azt senki nem ette meg.

Helyette kapott egy sárgát, ez volt a második, emberelőnyben a Várda.

A szünetben 2-0.