AKTUÁLIS
Így szerepeltek az olimpián a kisvárdai ovisok
„A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít.” Hemingway örök érvényű szavaival köszöntötte a megjelenteket a VII. Városi Ovis Olimpián a főszervező Csillag Közi Központi Óvoda valamennyi dolgozója és a gyerekek nevében Pálinkásné Garasos Melinda.

A kisvárdai óvodavezető köszöntőjében méltatta a megjelent tagóvodák versenyzőit és pedagógusait, továbbá hálásan köszönte a támogatók segítségét. Kisvárda Város Önkormányzatának jóvoltából, a résztvevő csapatok egy-egy nagy értékű ajándékcsomagot vehettek át, mely minden óvoda részére egy trambulint tartalmazott.

Ajándékokat ajánlott fel továbbá dr. Sesztákné Berecz Marianna/Coffee Tea Area; Kiss Ferenc/Várdaplex Cinema; Borus Sándor, Matus Attila és Major Tamás önkormányzati képviselők, valamint magánemberekként, Göncz Sándor és Kőrizs Károly. A gyermekek vendéglátásáról ebben az évben is a Nyírzem Coop Zrt. gondoskodott. További felajánlásként, a résztvevő csapatokat Leleszi Tibor polgármester és Maklári Balázs alpolgármester egy sárospataki kirándulásra invitálta, melynek útiköltségét támogatják.

A dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő által, az olimpia évekkel ezelőtti kezdetén elindított és azóta is nagy népszerűségnek örvendő csatakiáltással kezdődött verseny, melyben a csapatok nyolc állomáson mérték össze ügyességüket, mozgáskoordinációjukat a Csillag Közi Óvoda udvarán kialakított akadálypályákon.

A végeredmény szigorú pontozás mellett, a következőképpen alakult:
1. Csillag Közi Óvoda
2. Nyitnikék Óvoda
3. Császy úti Óvoda
4. Móricz Zs. úti Óvoda
5. Tompos ltp-i Óvoda
6. Angyalkert Óvoda
7. Tordai úti Óvoda


- Friss Média/DéGé -

fotók: Szabó Sándor