SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
#Honvéd
#meccs
#félidő
Három gólt lőttek eddig, 1-2 a Várdának a félidőben
Az egyik öngól volt, de egyelőre így is biztos a vezetés a Honvéd otthonában, a Kisvárda olyan jól játszik.

Már az 5. percben meseszerűen szép támadásból gólt lőtt a Kisvárda. A Barcelona fénykorát idéző passzolgatás után Cukalasz (Tsoukalas) ugrott ki, gyönyörűen elhúzta a labdát a Honvéd kapusa mellett, majd jobbról, éles szögből remekül belsőzött az üres kapuba.

Honvéd-Kisvárda 0-1.

Aztán a Honvéd két belső védője jutott el a Kisvárda 16-osáig. A beívelt labdát egymásnak fejelgették, de az utolsó fejes elkerülte a kaput.

Lüktető volt a meccs, mint az áldozat pulzusa a Vámpírnaplóban. Kifejezetten sokat mozogtak mindkét csapat játékosai, pedig meleg volt, ami tökéletes hivatkozási alap lehetett volna az ácsorgásra. De a Honvéd letámadott, küzdött az egyenlítésért. Mégis a Kisvárda rúgott szögletet, mert egy szép ellentámadás után épphogy mentett a Honvéd védelme.

Kovácsréti egymás után kétszer jöhetett a sarokról, mindkét fejes veszélyes volt. Az elsőbe beleért egy védő, a második picivel fölé ment. Kifejezetten úgy tűnt, hogy a Kisvárda támadás- és szögletvariációkat gyakorolt a héten, s ezeket élesben is kipróbálják. Tetszetősen, szépen focizott a Várda.

A 18. percben Viana, a kisvárdai brazil ugrott ki egy szép akció végén, s balról pattogós kis lövést eresztett meg. A kapus lába mellé érkező labda annyira pörgött, hogy végül becsorgott a kapuba.

0-2.

Még nem telt el húsz perc a meccsből, amikor véletlenül szépített a Honvéd. Zsótér ívelt be egy szögletet, megcsúsztatták, majd az első kisvárdai gólt szerző Cukalasz (Tsoukalas) vádlijáról a saját kapuja felé pattant a labda. Dombó kiütötte, de már a gólvonal mögül.

1-2.

A 24. percben a Kisvárda szerezhetett volna újabb gólt, de jobbról, 11 méterről Navratil a kapusba lőtte a labdát. Pár percre rá újabb hatalmas kisvárdai helyzet jött, Viana ívelte be a labdát, Szimovics öt méterről teljesen üresen fejelhetett. Fejelt is, a kapu mellé.

A Honvéd védelme olyan volt, mintha nyitott kapuk akciót hirdettek volna. Jött is az újabb kisvárdai szöglet. A kapus kiütötte. Cukalasz szerezte meg a kipattanót, levitte az alapvonalig az ötösnél. Négyen várták bent, de nem sikerült jól középre rúgni, végül Szimovics tette rá estében, de a kapus védett.

A Honvédnak is volt egy szerény lövése, Dombó biztosan fogta.

A 43. percben Cukalasz indította pompásan Navratilt, három kisvárdai várta a labdát közepén egy Honvéd védő szomorú hátrálása mellett, de végül mindegyik támadó mögé érkezett a vérgyenge beadás.

Remek első félidő volt, öröm az ilyen meccset nézni.

Főkép: FrissMédia archívum