AKTUÁLIS
#Levelek
#főzőverseny
#halételek
Halászlé vagy halleves - Fantasztikus hangulat a leveleki főzőversenyen
Folyt a polémia az immáron kilencedik alkalommal megrendezett halételek főzőversenyén Leveleken. A válaszra a település polgármestere, Borsodi László adott feleletet: egyszerű, a halleves halból, míg a halászlé halászból készül...

A festői környezetben megrendezett családi, baráti rendezvény igazi dzsembori volt, hihetetlen jó hangulatban 21 csapat gyújtott a bográcsok alá, hogy ki-ki megfőzze kedvenc halételét.

Bár a legtöbb családban ünnepek környékén fogyasztanak halászlét, vagy valamilyen hallevest, de ma biztos, hogy mindenki valamilyen halból készült levest evett, legyen az: batyus-, sáfrányos-, korhely-, szögedi-, bajai- vagy klasszikus halászlé.

A versenyben két fő kategória: halászlé és egyéb halételek versengtek a díjakért, és természetesen sok különdíjat is kiosztottak. A zsűri tagjai között értő szakemberek is voltak, köztük az elnök, a térség országgyűlési képviselője, Kovács Sándor.

A rendezvényhez kisebb-nagyobb szórakoztató programok is kapcsolódtak, mint például a demecseri pendelyes néptánccsoport színvonalas műsora.