SPORT
#Levelek
Gyorshír - Európa-bajnoki Jet-ski futam lesz június 13-16 között a leveleki tavon
A Nemzetközi Motoros Vizisport Szövetség (UIM) a Magyar Jet-Ski Szövetség pályázatát elfogadva Magyarországnak ítélte a 2019.évi 3 futamos Európa Bajnokság 2. futamának rendezési jogát. Ezt a leveleki vízi sport centrum taván rendezik meg június 13-16 között. A hírt ma jelentették be a rendezvény védnökei, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, valamint Borsodi László, Levelek polgármestere. A rendezvény főtámogatója Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) Sportért Felelős Államtitkársága.

A leveleki Vizisport és Szabadidő Centrum nem titkolt célja, hogy a régió vízisport-nagyhatalma legyen és erre megvan minden esély, hiszen a versenyzők, akikkel beszéltünk, egységesen arról nyilatkoztak, hogy remek a pálya, erőssége a méretében van, s nem mellesleg - teszi hozzá az egyik élvonalbeli versenyző - lenyűgöző a környezet.

A tavon 2017-ben rendeztek először országos bajnokságot, majd 2018-ban nemzetközivé kiszélesedő futamon már mini V4-ek menet is volt. Ezen a futamon dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is jelen volt.

A futamok jellemzően 15-20 percesek, a bójákkal körbehatárolt pályán szlalomozva kell teljesíteni a köröket. A versenybírók a bójatévesztéseket figyelik, vagyis az első befutó, ha sokat tévesztett és nem javított, a végeredményt tekintve akár az utolsó is lehet.

Részletek később, addig nézegesse a 2017-18-as futamon készült képeinket.

- FrissMédia -