SPORT
Labdarúgás
Felejthető első félidő után döntetlenre áll a Várda Kispesten
Egyik csapat sem lehet igazán elégedett a teljesítményével, a legnagyobb izgalmakat a kispesti Doka sajnálatos fejsérülése okozta.

A magyar labdarúgó bajnokság két legrosszabb formában lévő csapata találkozik a Kisvárda FC kispesti vendégjátéka során: a Várda 5, míg a Honvéd mindössze 3 pontot gyűjtött legutóbbi öt mérkőzésén. Alapvető különbség viszont a két gárda között, hogy míg a hazaiak egész évben pocsékul teljesítenek és sereghajtók, addig a szabolcsiak a dobogó harmadik fokán álltak a meccs előtt.


A Honvéd rögtön a 2. percben vezetést szerezhetett volna: Nenad Lukics kapott remek kiugratást, a védők szorításában leadott lapos lövését viszont szépen hárította Hindrich Ottó. A várdai kapusnak persze van is mit jóvá tennie, a Paks elleni mérkőzést illetően két pont szárad az ifjú hálóőr lelkén.


A 13. percben fejsérülés(ek) miatt kellett megállítani a játékot, a Honvéd tizenhatosának sarkánál a két szélsővédő, Doka és Leoni fejelt össze. Szándékosság természetesen egyik oldalról sem merülhetett fel, de a karambolt még nézni is rossz volt. Leoni hamar rendbe jött, a kispesti bekknek viszont csúnyán bedagadt a bal szeme, így le is kellett cserélni.


A félidő derekához érve még mindig nem jegyezhettünk fel igazán komoly lehetőséget, a Kisvárda a bal szélen, Camaj révén volt aktív, a Honvéd pedig elég esetleges beindulásokkal próbált fogást találni ellenfelén, viszont mindkét csapat csak néhány szögletig jutott.


A 27. percben aztán kétszer is szükség volt Szappanos Péter szolgálataira, a Honvéd kapusa előbb Mesanovic jobb alsó sarokba irányuló lövését tenyerelte ki, majd az ezért járó szöglet után egy gólba tartó csúsztatást védett.


A 34. percben az ex-várdai Prenga kapott sárga lapot Camaj lerántásáért. A Honvéd védője határozott fellépéssel „nyújtott be óvást” a játékvezetőnél, aki hasonló stílusban reagált, s magyarázta el az ítéletet a játékosnak. Néhány minutummal később jött a kártya a másik oldalra is, ám súlyos tévedést követett el a játékvezető. No nem a figyelmeztetéssel, a Honvéd játékos elkaszálásáért járt a sárga, ugyanakkor az elkövető Melnyk helyett a pusztán arra tébláboló Mesanovic kapta azt. A hibát a VAR orvosolta, így végül a lap a jogos tulajdonosához került.


A 42. percben a semmiből szerezhetett volna vezetést a Honvéd, egy labda véletlenül került Domingues elé, aki ügyesen cselezte ziccerig magát, ám lövését túlságosan is vissza akarta húzni a rövid alsóra, így végül kapu mellé rúgta.


Ennél komolyabb lehetőséget egyik csapat sem tudott felmutatni az első játékrész hajrájában, így egy összességében visszafogott félidő után 0-0-s állással tértek az öltözőbe a csapatok.