KÉK FÉNY
#gázcső
#robbantás
#Nyírbogát
Fel akarta robbantani a volt párját egy nyírbogáti férfi, 9 évet kapott
​9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 44 éves nyírbogáti férfit a Nyíregyházi Törvényszék bírája, aki 2022 nőnapján fel akarta robbantani a volt párját. A vádhatóság emberölés kísérletével vádolta a férfit - a bíróság minden kétséget kizáróan bizonyítottnak látta a szándékot. Nem kérdés, a férfi ölni akart.

9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 44 éves nyírbogáti férfit a Nyíregyházi Törvényszék bírája, aki 2022 nőnapján fel akarta robbantani a volt párját. A vádhatóság emberölés kísérletével vádolta a férfit, a bíróság minden kétséget kizáróan bizonyítottnak látta a szándékot. Nem kérdés, a férfi ölni akart.

A nem jogerős ítéleti tényállás szerint a vádlott és a sértett kapcsolata 2021 decemberében megromlott, de később ismét közeledni kezdtek egymáshoz, s a vádlott rendszeresen eljárt az asszony ingatlanára, ház körüli munkákat végezni.

2022. március 7-én a sértett a munkahelyén dolgozott, ez idő alatt a vádlott betörte a nő lakásának ablakát és bement oda azért, hogy a gáztűzhelyhez csatlakozó flexibilis gázcsövet több helyen kilyukassza, a sértett életét a kiáramló gázzal kioltsa.


20240125_130235.jpg

A nő a délutáni órákban észlelte a lakásban a fojtó szagot, majd a gázt egy szeleppel elzárta, kiszellőztetett, így sérülése nem keletkezett.

Másnap a vádlott a korábban betört ablakon keresztül ismét visszament a sértett lakásába, hogy az elzárt gázcsapot újból megnyissa és így az asszony életére törjön.
Amikor a sértett hazament egy munkatársával, hogy a sérült gázcsövet kicseréljék, újból észlelték a lakásban terjengő erős gázszagot és a nyitott szelepet, ezért miután megszüntették az életveszélyt, értesítették a rendőrséget.

A Nyíregyházi Törvényszék ma nem jogerősen 9 év börtönre ítélte a férfit azzal, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette. A vádlott és védője teljes körű fellebbezést jelentett be.