NAGYVILÁG
#turizmus
#magyarok
Ezekbe az országokba utaznak a magyarok nyáron
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró ezúttal az utazási szokásokról beszélt a Jazzy Rádió adásában.

A németekhez képest mi, magyarok kicsit késésben vagyunk, hiszen ők már decemberben kitalálták, megtervezték és lefoglalták a nyári utazásaikat - mondta a turisztikai szakújságíró a Jazzy adásában. Dr. Kiss Róbert Richard szerint azonban még mindig van miből válogatni, belföldön és külföldön is. A szakember szerint az utazási szokásokon sokat változtatott a fapados járatok megjelenése is, hiszen még messze vagyunk a főszezontól, ilyenkor még találhatunk jó áron jegyeket, utazásokat, de hosszú távon mindig az jár jobban, aki jó előre foglal. Az utazási irodák bevezették a first minute fogalmát is, hogyha valaki minél korábban lefoglalja nyaralását, annál inkább ár-érték arányos vagy olcsóbb lesz az utazása.

A külföldi úticélok közül továbbra is Horvátország és Olaszország a favorit, előbbiben Sibenik, Split és Zadar környéke, utóbbiban pedig egyre délebbre megyünk, Bari, Gallipoli és Otranto a legnépszerűbbek a magyar utazók körében. Sokan választják Görögországot, Albániát, Spanyolországot, a Kanári-szigeteket is, és Egyiptom, Tunézia, Törökország is vonzza a magyarokat. A belföldi helyszíneknél a Balaton a kedvenc, de az utóbbi években feljövőben van több régió is. Nyíregyháza, Sárvár, Sopron, Debrecen, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger, Noszvaj és Tokaj környéke kiemelt turisztikai célpontok, de divatba jött a kempingezés is az olyan természetközeli helyeken, mint például az Őrség.