NAGYVILÁG
Belföld
#mszp
#polgármester
#nyírbátor
#prémium
Extra jutalmak Nyírbátor baloldali vezetőjének
Összesen több, mint tizenkét havi bérének megfelelő, bruttó 6,5 millió forintot meghaladó jutalmat kapott alig több mint két év alatt a baloldali többségű Nyírbátor első embere, aki 2014-ben MSZP-s támogatással került a polgármesteri székbe – tudta meg a Magyar Idők.

Balla Jánosné expolgármester, a testület MSZP-s tagja rögtön a ciklus kezdetén azt javasolta, hogy mivel Máté Antal városfejlesztési irodavezetőként a 2014-es önkormányzati választást megelőző tíz hónapban nagyon jól végezte a munkáját, kapjon bruttó 300 ezer forint jutalmat – hangsúlyozta Kerezsi István, a nyírbátori képviselő-testület Fidesz–KDNP-s tagja.

- A baloldali többség természetesen támogatta az előterjesztést. A jutalmazás 2015-ben és 2016-ban is folytatódott, utóbb már a látszatra sem ügyeltek, mert még Máté Antal is megszavazta magának a hathavi fizetésnyi prémiumot – tette hozzá. A polgármester, akinek bére bruttó 523 ezer forint, havonta 78 500 forint költségtérítést is kap, és emellett ingyen gépkocsihasználatot is megszavazott neki a baloldali többség.

A nyírbátori testületben a polgármester mellett tizenegy képviselő foglal helyet, közülük hét MSZP-s – egyikük alpolgármester –, három Fidesz–KDNP-s és egy jobbikos. Balla Jánosné volt szocialista polgármester mellett, önkormányzati képviselő még Nyírbátorban a listán mandátumot szerzett Veres János is, aki 2005 áprilisa és 2009 áprilisa között a Gyurcsány-kormányok pénzügyminisztere volt.

Máté Antal saját jutalmazását azzal indokolta, hogy a polgármesterek fizetése a lakosságszámhoz van kötve, viszont a településeken folyó munka eltérő mennyiségű.

- A testület úgy ítélte meg, hogy a gazdaságfejlesztés, a turizmus és a szociális terület kezelése, üzemeltetése Nyírbátor polgármesterének sokkal nagyon feladatot és terhet jelent, mint egy átlagos, hasonló méretű településen. A jutalmat emiatt kapom kompenzációként – mondta Máté Antal.

A polgármester elismerte: a 2016-os prémiumról szóló előterjesztést – a többi testületi taghoz hasonlóan – ő is megszavazta.

Ezt azzal magyarázta, hogy egyetértett az indítvánnyal.

Forrás: Magyar Idők

-Friss Média-