AKTUÁLIS
Erre készüljön szombat-vasárnap Kisvárdán
Július 20-21-én Magyarország legrangosabb egynapos kerékpáros versenyeinek, a „V4 Special Seriesnek” ad otthont megyénk. A futam Vásárosnaményból stratolva Kisvárda érintésével Nyíregyházán ér véget.

A V4 kerékpárverseny története 2013-ig nyúlik vissza. A 300 fős mezőny akkor Budapestről, a WestEnd City Center tetőteraszáról indult, és a leggyorsabbak másnap délben értek célba Krakkó városának főterén. Azóta minden évben megrendezik a versenyt, tavaly pedig az ötödik évforduló alkalmából elindítottak egy külön sorozatot, Visegrad 4 Special Series néven.

A V4 Special Seriesen belül két versenyt is rendeznek. Július 20-án, szombaton Vásárosnamény és Nyíregyháza, míg július 21-én Vásárosnamény és Ibrány között. Mindkét mezőny érinteni fogja Nyíregyházát.

A hatfős csapatok a többi között Luxemburgból, Olaszországból, Belgiumból, Németországból, Ausztriából és természetesen Magyarországról is érkeznek. A verseny célja, hogy az indulók olimpiai és vb kvalifikációs pontokat szerezhessenek.

A V4 Special Series Vásárosnamény-Kisvárda-Nyíregyháza július 20-án 12:20-kor, egy úgynevezett lassú rajttal startol el Vásárosnaményból. Ezt követően a profi kerékpárosok megtesznek három, 4 kilométer hosszú kört a városban, majd a negyedikben már érintik Beregsurányt, Tarpát, Gulácsot, Jándot. Átkerekeznek Kisvárdán keresztül Nyírbogdányba, Kemecsére, majd Sóstógyógyfürdő felől megérkeznek Nyíregyházára és a belvárosban újabb négy kört tekernek le, 4,7 kilométeres körpályán.

Útlezárás, forgalomkorlátozás

Kisvárdára a futam előreláthatólag szombaton 14 óra 30 perc környékén érkezik, a pontos útvonalról később írunk.

Július 20-án a verseny résztvevői 12 óra 30 perckor rajtolnak Vásárosnaményban, a Szabadság térről, majd három városi kör után Tákos, Csaroda, Tarpa, Gulács, Jánd érintésével visszatérnek Vásárosnaményba, ahonnan tovább haladnak Ilk, Gemzse, Szabolcsbáka, Anarcs, Kisvárda, Kemecse, Nyíregyháza-Sóstóhegy érintésével Nyíregyházára. A futam célba érkezése Nyíregyházán, az Országzászló téren 16 óra körül várható.

Július 21-én a verseny résztvevői 12 órakor startolnak Vásárosnaményban, a Szabadság térről, majd Ilk, Gemzse, Szabolcsbáka, Anarcs, Kisvárda, Kemecse, Vasmegyer, Tiszarád, Nagyhalász, Nyíregyháza-Sóstóhegy, Nyíregyháza, Nyírtelek, Rakamaz, Tímár, Szabolcs, Balsa, Gávavencsellő és Paszab érintése után érnek Ibrányba, ahol négy kört tesznek még meg a célba érkezés előtt, melynek várható időpontja 16 óra.

Mindkét napon a versennyel érintett útszakaszokon időszakos forgalomkorlátozásra és forgalomelterelésre kell számítaniuk a közlekedőknek. A rendezvény zavartalan lebonyolítását a rendőrség és a polgárőrség közösen biztosítja.

A nagyszámú versenyző és a kísérőstábok miatt szombaton várhatóan délután 3 órától útlezárásokra és forgalomelterelésekre kell számítani Nyíregyházán, mindez pedig a buszjáratok útvonalát is érinteni fogja.

A Ferenc körúton, a Szegfű utcán, a Hunyadi utcán és az Egyház utcán csak az egyik sáv lesz lezárva. A Kossuth utca és a Zrínyi Ilona utca viszont teljesen le lesz zárva. Az útzár várhatóan negyed négytől fél ötig tart. Hosszabb útlezárás a Zrínyi Ilona utcát és az Országzászló teret érinti majd, ezeken a helyszíneken már délben elkezdődik a program, itt állítanak fel egy VIP kamiont.

V4 series kerékpárverseny vasárnap Vásárosnamény és Ibrány között zajlik, szintén érintve Nyíregyházát. Ekkor is Vásárosnaményban rajtol el a mezőny és szintén Kisvárdán keresztül jutnak el Nyírbogdányba, Kemecsére, Tiszarádra, Nagyhalászba, majd Sóstógyógyfürdőre a versenyzők.

Sóstógyógyfürdőn a Nyíregyházi Állatpark előtt vár rájuk egy részhajrá, előreláthatólag 14 órától. Innen halad tovább a mezőny a Sóstói úttól az Erdő sorra, majd onnan a Tokaji útra, és végül Rakamazra, Tímárra, Balsára, Szabolcsba, Gávavencsellőre, Paszabra és Ibrányba, ahol célba érnek a versenyzők. Ezen a napon az útlezárás háromnegyed kettőtől várható Nyíregyházán.

A „V4 Special Series Vásárosnamény–Ibrány” várható ibrányi körözése előtt, 13:00 órától megrendezik az Amatőr Magyar Kupa futam 11. fordulóját a profik számára már kialakított 5,7 kilométeres körpályán. A rövid táv 4 kört, míg a hosszú 12 kört fog megtenni.


- FrissMédia -