NAGYVILÁG
Belföld
#koronavírus-járvány
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Ennek az adatnak nagyon nem örülhetnek a szabolcsiak
40 új koronavírus-fertőzöttet találtak Szabolcs megyében az elmúlt egy héten. Országosan 39-cel nőtt a számuk az elmúlt 24 órában.

39 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4916-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős beteg, így az elhunytak száma 608, 3623-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 685 fő. Az aktív fertőzöttek 31%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 43%-a budapesti. 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A Portfólió közöli a megyei adatokat is. A legtöbb új esetet Zalában (11), a második legtöbbet Budapesten (10) regisztrálták, 5 koronavírusos fertőzöttet találtak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, 4-4 főt Hajdú-Bihar és Pest megyében, 1-1-et pedig Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az elmúlt egy hétben a megyei bontásban az látható, hogy a Veszprém megyei góc esetszámai csökkennek, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagyot ugrott az esetszám. Mint arról elsőként beszámoltunk egy újfehértói buli lehet a bűnös ebben, ahol egy szuperfertőző adhatta át a betegséget.