18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#élve eltemette
#kék fény
#Nyírvasvári
Élve eltemette az élettársát, élete végéig börtönben maradhat a nyírvasvári férfi
​Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki az elmúlt év márciusában Nyírvasváriban előbb bántalmazta élettársát, majd a még életben lévő nőt a házuk istállójában elásta a földbe.

A vádirat lényege szerint az erőszakos bűncselekményekért korábban már elítélt férfi egy éve élt élettársi kapcsolatban a tőle fiatalabb sértettel, viszont rendszeresek voltak közöttük a veszekedések és a bántalmazások, mert a férfi féltékeny volt a nőre. 2022. március 8. napján is bántalmazta a nőt, ököllel megütötte a fejét, majd felpofozta. Másnap folytatódott a vita közöttük, a férfi fadarabokkal többször megütötte ennek során a nőt, akinek különböző sérülései keletkeztek a lábán. A vádlottnak ez nem volt elég, mert egy húsklopfolóval is a nőre támadt, a hátán okozott vele neki sérüléseket.

2022. március 11. napján a férfi reggel munkába ment, majd amikor hazaérkezett, azt látta, hogy az élettársa eszméletlen állapotban fekszik a franciaágyon. Ekkor a vádlott nagyon megijedt, hogy ellene nyomozás indul, hiszen napokon át bántalmazta a nőt. Hogy a felelősségre vonást elkerülje, a ház melletti istállóban egy 1 méter mélységű gödröt ásott, majd a nő testére műanyag zsákot húzott és belehelyezte a gödörbe, végül homokkal betemette. A nő ekkor még életjeleket mutatott, azonban a zsáktól és a homok belélegzésétől elhalálozott.

A rendőrség másnap elfogta a férfit, aki azóta is letartóztatásban van.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje a férfit, és legkorábban 25 év elteltével vizsgálja felül azt, hogy feltételes szabadságra bocsátható-e.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.