KÉK FÉNY
Elrendelték a nyomozást a Tiszába fulladt kislány ügyében
Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folytat nyomozást a rendőrség a 11 éves kislány rendkívüli halála ügyében, aki pénteken, kora délután testvérével együtt a Tiszában merült el.

Vasárnap este kilenckor érkezett a lesújtó hír, miszerint egy akkor még ismeretlen leány gyermek holttestét sodorta partra a víz a Tisza tuzséri szakaszán, a kompkikötő környékén. A hatósági eljárás során bizonyossá vált, hogy annak a 11 éves kislánynak a testét találták meg, aki pénteken Benknél a Tiszába merült.


A rendőrség az adatgyűjtés és az adatok elemzése alapján elrendelte a nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával, ismeretlen tettes ellen.

Az egyébként mélyszegénységben élő eperjeskei család egyik rokona vitte le a lányokat a Tisza kifejezetten veszélyes szakaszára, hogy mártózannak egyet a nagy melegben. Azonban, mint ahogyan elsőként megírtuk: a Tisza azon szakasza rendkívül veszélyes, még a jó úszókat is veszélybe sodorhatja.

A lánytestvérek nem tudtak úszni, így az is csoda, hogy megközelítőleg egy kilométeren keresztül lebegtek a vízen, abban bízva, hogy kimentik őket.

"Nyugi, túl fogjuk élni, jönnek értünk!" - állítólag ezt mondogatta a 9 éves kislány a nővérének. Kézenfogva sodródtak a vízben...

A riasztás a záhonyi rendőrségre futott be, akik azonnal tudták, hogy hova kell menni, így a tiszamogyorósi komp melletti kemping tulajdonosához mentek, aki azonnal csónakba ült és elhajózott Benk irányába a Tiszán. Ő látta meg a vízben lebegő kislányt, aki akkor már egyedül volt. Elmondása szerint előtte pár perccel váltak szét a testvérével. Az életmentő férfi azonban a nagyobbik testvért már nem látta a vízben.